Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina a băgat NATO în ședință. Se refac stocurile: Apărarea antiaeriană, consolidată cu 1000 de rachete Patriot. Suplimentare de miliarde de euro în 2024

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Ucraina va primi în continuare sprijin militar, economic și umanitar din partea NATO.

Consiliul NATO-Ucraina s-a reunit miercuri, la solicitarea Ucrainei, în urma recentelor valuri de atacuri aeriene intense ale Rusiei împotriva civililor și infrastructurii ucrainene.

Aliații NATO au condamnat cu fermitate escaladarea atacurilor aeriene rusești asupra Ucrainei, precum și utilizarea de către Rusia a rachetelor balistice provenite din Coreea de Nord și a dronelor din Iran.

Astăzi, alianții NATO și-au reafirmat angajamentul de a consolida și mai mult apărarea Ucrainei. ”Prin intermediul NATO, aliații cumpără până la 1.000 de rachete de apărare antiaeriană Patriot pentru a-și reface stocurile, în timp ce continuă să consolideze apărarea aeriană a Ucrainei.

Germania a livrat recent Ucrainei sisteme de apărare aeriană Patriot și Skynex și rachete suplimentare pentru apărarea aeriană IRIS-T, iar Regatul Unit trimite Ucrainei aproximativ 200 de rachete de apărare aeriană.

Astăzi, aliații au precizat că vor continua să ofere Ucrainei asistență militară, economică și umanitară majoră, iar mulți aliați au subliniat planurile de a furniza capacități suplimentare de miliarde de euro în 2024”, se arată în comunicatul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Stoltenberg: ”Putin încearcă să epuizeze Ucraina cu atacuri în masă”

”NATO condamnă cu fermitate atacurile rusești cu rachete și drone asupra civililor ucraineni, inclusiv cu arme din Coreea de Nord și Iran. Pentru al doilea an consecutiv, Putin încearcă să epuizeze Ucraina cu atacuri în masă, dar nu va reuși.

Campania de cruzime a Rusiei nu face decât să întărească hotărârea Ucrainei. În timp ce Moscova își intensifică loviturile asupra orașelor și civililor ucraineni, aliații NATO consolidează apărarea aeriană a Ucrainei. Vom continua să fim alături de curajoșii ucraineni în timp ce aceștia resping războiul de agresiune al Rusiei”, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg, care a prezidat reuniunea de miercuri.

Ambasadorii NATO și invitații Suediei au fost informați prin videoconferință de către generalul-locotenent Mykola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, și ministrul adjunct de interne Oleksii Serhieiev. Consiliul NATO-Ucraina a fost creat la summitul NATO din iulie 2023 și servește drept forum pentru consultări, luarea deciziilor și activități comune între NATO și Ucraina.

Citește și: Kremlinul spune că nu există nimic serios în planul de pace al lui Zelenski

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel