Ucraina va lansa ofensiva asupra Crimeii, dar din 2023, anunță Ministerul Apărării
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ucrainienii sunt siguri că anul viitor vor putea lansa ofensiva asupra Crimeii ocupate de ruși.

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, susţine că ofensiva Forţelor Armate ale Ucrainei asupra Crimeii ocupate de Rusia va avea loc anul viitor - potrivit unui interviu acordat pentru portalul The Drive, potrivit Rador.

Aceasta este prognoza pe care şeful GUR a făcut-o când a fost întrebat când ar putea luptătorii ucraineni să lanseze o ofensivă asupra Crimeii şi cât timp va dura recuperarea peninsulei. "Se va întâmpla doar pe cale militară. Şi va avea loc anul viitor" - a răspuns Kirilo Budanov. Cu toate acestea, oficialul a refuzat să menţioneze o perioadă exactă pentru desfăşurarea unei astfel de operaţiuni. "Mă abţin să fac asta, scuze" - a răspuns Budanov.

Rusia susţine că britanicii sunt cei care au avariat gazoductele Nord Stream

Ministerul rus al apărării a afirmat sâmbătă că exploziile care au avariat în septembrie gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică au fost provocate de membri ai unei unităţi a marinei militare britanice, transmite Reuters.

Ministerul nu a prezentat nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor împotriva Regatului Unit, dar a precizat că britanicii au participat la "planificarea, pregătirea şi implementarea atacului terorist".

Într-un mesaj pe Twitter preluat de AFP, aceeaşi sursă a susţinut că atacul cu drone de sâmbătă dimineaţa de la Sevastopol împotriva marinei militare ruse a fost pregătit de personalul militar al celui de-al 73-lea centru ucrainean de operaţiuni maritime speciale şi efectuat de specialişti britanici cu baza la Oceakov, în regiunea ucraineană Mikolaiv.

Potrivit Moscovei, navele atacate participau la protecţia convoaielor de nave cu care se exportă cereale din Ucraina.

Jurnalista Svetlana Babaeva a murit în timpul unu exercițiu militar din Crimeea

Jurnalista Svetlana Babaeva, şefa filialei din Crimeea a grupului media Rossia Segodnia, a murit în urma unui accident în timpul unui exerciţiu de tragere, într-un poligon militar din peninsula ucraineană anexată de Rusia, transmite sâmbătă AFP. Conform Agerpres, Trustul de presă pentru care lucra Babaeva a difuzat vineri ştirea preluată de agenţiile de presă ruse fără a da alte detalii.

Jurnalista a fost omagiată de directorul grupului, Dmitri Kiseliov, ca "o profesionistă de înalt nivel, cu o experienţă jurnalistică solidă", care "susţinea energic Rusia" şi "dorea să îi sprijine pe eroii noştri" în Ucraina. Şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a elogiat "multiplele talente" ale celei care a fost în trecut acreditată şi la preşedinţia rusă. "Am colaborat mulţi ani", a declarat el presei.

Svetlana Babaeva, în vâstă de 50 de ani, era corespondenta Rossia Segodnia la Simferopol, în Crimeea. Trustul de stat respectiv, din care fac parte şi agenţia de presă RIA Novosti sau grupul Sputnik, cu posturi la Londra şi în Statele Unite, este considerat unul din principalele servicii de propagandă din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel