Ucraina solicită trupe ONU pentru estul țării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a solicitat Organizației Națiunilor Unite să disloce trupe de menținere a păcii în estul țării, acolo unde insurgenții pro-ruși au ocupat aproximativ 10 orașe, transmite AP.

Conform site-ului președinției ucrainene, Turcinov a sugerat în timpul unei convorbiri telefonice cu secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, că o "operațiune anti-teroristă" comună ar putea fi desfășurată de forțele de securitate ucrainene împreună cu trupele de menținere a păcii ale ONU.

Președintele ad-interim al Ucrainei i-a spus lui Ban Ki Moon că noile autorități de la Kiev ar vrea, cu ajutorul ONU, "să fie efectuată o operațiune anti-teroristă comună în Estul țării. Apoi, specialiștii și observatorii vor putea să confirme legitimitatea și legalitatea acțiunilor noastre".

Secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a declarat luni că liderul de la Kremlin a primit mai multe solicitări de la persoane din estul Ucrainei. 

"Primește multe apeluri adresate lui personal, prin care i se cere să intervină într-un fel sau altul. Monitorizează situația din Ucraina cu mare preocupare", le-a spus Peskov jurnaliștilor, la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel