Ucraina: Sirene de raid aerian, în timp ce rachete ruseşti lovesc regiunea Kryvyi Rih
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 27 noi 2022, 12:38
WhatsApp
Ucraina: Sirene de raid aerian, în timp ce rachete ruseşti lovesc regiunea Kryvyi Rih/ Sursa foto: Agrepres
Ucraina: Sirene de raid aerian, în timp ce rachete ruseşti lovesc regiunea Kryvyi Rih/ Sursa foto: Agrepres
Regiunea Kryvyi Rih (Krivoi Rog) din sudul Ucrainei a fost ţinta unui atac cu rachete din partea Rusiei, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de agenţiile de presă Unian şi DPA.   

Două rachete au distrus o facilitate a infrastructurii de transport duminică dimineaţă, a indicat şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Kryvyi Rih, Oleksandr Vilkul, pe contul său de Telegram, indicând că în prezent militarii încearcă să stabilească tipul rachetelor trase.

'S-au înregistrat pagube semnificative, nu există nicio posibilitate de deplasare pe calea ferată acum', a anunţat responsabilul districtual Evgheni Sitnicenko, în cursul telemaratonului de dimineaţă la posturile de televiziune ucrainene, adăugând că au fost avariate şi câteva case de locuit din apropierea căii ferate, dar că nicio persoană nu a fost ucisă.

Agenţia de presă Unian precizează că în regiunea Kryvyi Rih a fost lovită infrastructura feroviară din aşezarea Lozovaţkaia cu doua rachete. Administraţia militară regională a cerut populaţiei să se refugieze în adăposturi antiaeriene.

O alertă de raid aerian a fost emisă duminică dimineaţă pentru mai multe zone din estul şi sudul Ucrainei. Districtul Nikopol, la nord de fluviul Nipru, a fost lovit cu obuze şi artileria grea, potrivit unor surse ucrainene.

Regiunea Dnipropetrovsk a fost ţinta a cinci atacuri ruseşti cu lansatoare multiple de rachete şi artilerie grea, a declarat la rândul său guvernatorul regiunii Valentin Reznicenko, citat de Reuters. Mai multe case şi alte imobile au fost distruse, dar nu au fost raportate victime.

În timpul nopţii, două rachete au lovit o fermă într-o suburbie a oraşului Zaporojie, din sudul ţării, potrivit armatei ucrainene. Cel puţin 32 de persoane în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, au fost ucise în bombardamentele ruseşti după retragerea forţelor pro-Moscova, în urmă cu două săptămâni, a declarat sâmbătă şeful poliţiei ucrainene, citat de Reuters, notează Agerpres. 

Rusia intră în războiul de iarnă cu echipamente din Iran. După ce a zdrobit armatele lui Napoleon în 1812 și a respins invazia din 1941, Generalul Iarnă abandonează Rusia

În multe zone din Ucraina iarna deja și-a făcut simțită prezența, context în care toți ochii sunt pe modul în care se va desfășura în următoarele luni războiul rus de agresiune din Ucraina.

Expresia de „Generalul Iarnă” își are originea încă de pe vremea dezastruoasei campanii conduse de Napoleon Bonaparte în 1812 în Rusia, o țară în care „intri ușor, dar ieși foarte greu”, parafrazându-l pe unul din generalii lui Napoleon.După ce a zdrobit armatele lui Napoleon, Generalul Iarnă a contribuit decisiv la respingerea invaziei generată pe 22 iunie 1941 - Operațiunea Barbarossa: Invadarea URSS-ului de către, până atunci aliatul ei, Germania nazistă.

După un blitzkrieg fulminant, iarna a transformat pământul sovietic în morminte pentru aproape un milion de soldați germani, doar la Stalingrad.

Desigur, excepție poate fi 1939 și „Războiul de iarnă” dintre URSS și micuța Finlanda care a avut curaj să se opună lui Iosif Vissarionovici Stalin, când finlandezii au știut să gestioneze problema anotimpului geros.

Problemele cu care se va confrunta Armata rusă în războiul de iarnă:

Azi, după secole, Generalul Iarnă nu pare să mai favorizeze Armatele ruse. Dimpotrivă.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?