Ucraina și-a închis granițele cu România și Ungaria
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ucraina și-a închis granițele cu România și Ungaria / Foto: Pixabay
Ucraina și-a închis granițele cu România și Ungaria / Foto: Pixabay
Ucraina anunță că și-a închis granițele cu România și Ungaria.

Autorităţile de la Kiev au fost nevoite să închidă punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria din cauza lipsei de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri de Rusia asupra Ucrainei, a anunţat joi Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF), transmite Agerpres, citând EFE.

SEF a informat joi că posturile de control de la frontierele cu România şi Ungaria nu funcţionează, potrivit agenţiilor de presă ucrainene.

"Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria", a transmis SEF.

Situația din Ucraina, foarte dificilă



Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această ţară şi pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporţii, care a afectat aproape întreaga ţară.

În fapt, capitala Kiev era în dimineaţa zilei de joi fără curent electric în 70% din locuinţe şi aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parţial.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri noapte, după bombardamentele ruse, că situaţia din Kiev şi din alte oraşe ucrainene este "foarte dificilă" din cauza lipsei de curent şi că va dura ceva până va fi reluată alimentarea cu energie electrică.

Raport: Cernăuți, Cernăihiv, Volyn, Rivne, Cerkași, Kiev și parțial Zaporijie, au fost reconectate electricitate

Șapte regiuni ucrainene au fost reconectate la alimentarea cu energie electrică după recentele atacuri rusești asupra instalațiilor energetice, a informat presa ucraineană.

”În momentul de față, potrivit biroului președintelui, sunt alimentate șapte regiuni. Acestea sunt regiunile Kiev, partea controlată de Kiev a regiunii Zaporijia, Cernăuți, Cernăihiv, Volyn, Rivne și Cerkași. De asemenea, există lumină în majoritatea regiunilor din Lviv, Vinnytsia și Odesa”, a relatat postul de televiziune ucrainean Rada, potrivit Urdu Point.

Cea mai dificilă situație energetică s-a dezvoltat în orașele Kiev și Dnipro, potrivit raportului.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că 70% din oraș este încă deconectat de la rețeaua electrică. El a adăugat că alimentarea cu apă a fost restabilită parțial.

Peste jumătate dintre consumatorii din regiunea Ucrainei, Dnipropetrovsk, sunt încă lipsiți de energie electrică, a declarat șeful administrației militare regionale, Valentyn Reznichenko. Întreruperile de curent vor fi efectuate pentru a face față situației dificile din sectorul energetic, a menționat el.

”Inginerii energetici continuă să restabilească alimentarea cu energie electrică. Până la 50% din consumatorii regiunii sunt asigurați cu energie electrică. Dar situația în sectorul energetic este complicată. Prin urmare, întreruperile de curent vor continua peste tot pentru a minimiza sarcina în rețea”, a spus Reznichenko pe rețelele de socializare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel