Data publicării:

Ucraina răspunde acuzațiilor lansate de Ungaria: Nu încălcăm drepturile niciunei minorităţi

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Mihailo Podoleak, consilierul lui Volodimir Zelenski, a vorbit despre contraofensiva Ucrainei și relațiile cu Ungaria.

Într-un interviu publicat joi de portalul ungar Hvg, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoleak, a declarat că, pentru a-şi continua contraofensiva împotriva trupelor ruse, Ucraina are nevoie de sute de blindate, mai multe sisteme de apărare antiaeriană şi avioane de luptă F-16, potriivt Agerpres.

"Pentru ca operaţiunile noastre să aibă succes, avem nevoie de suficiente trupe mecanizate. Nu vorbim despre 10-15 tancuri, ci despre alte 100-300", a precizat principalul colaborator al lui Zelenski.

Podoleak a subliniat că operaţiunile lor trebuie să aibă succes, iar pentru asta au nevoie de suficiente trupe mecanizate, de peste 100-300 de blindate, nu doar 10-15 tancuri. De asemenea, el a menţionat că pentru a lovi bazele logistice ale armatei ruse, este necesară utilizarea de rachete cu rază lungă de acţiune. A admis că Rusia are un avantaj în forţele aeriene, dar acesta poate fi egalizat prin instalarea de noi sisteme antiaeriene şi prin aducerea de avioane F-16.

"Dacă aceste livrări se accelerează, cursul războiului de asemenea se va accelera", crede consilierul prezidenţial ucrainean, care a criticat lentoarea iniţială a ajutorului militar occidental în 2022.

Podoleak a clarificat că operaţiunile militare ale Ucrainei nu reprezintă doar o contraofensivă, ci un atac real, desfăşurat conform unui calendar stabilit în prealabil de Statul Major. De la începutul lunii iunie, armata ucraineană a desfăşurat această contraofensivă, dar până în prezent a înregistrat doar înaintări minore.

În privinţa relaţiilor cu Rusia, consilierul a afirmat că la Moscova nu există niciun leadership politic care să poată asigura angajamentele asumate, indicând astfel dificultăţile în a purta negocieri cu Rusia.

Ucraina spune că nu încalcă drepturile niciunei minorităţi

Referitor la relaţiile cu Ungaria, Podoleak l-a acuzat pe premierul ungar Viktor Orban că repetă "propaganda" rusă atunci când vorbeşte despre oprirea livrărilor de arme către Ucraina.

"Considerăm că declaraţiile premierului ungar sunt foarte dăunătoare. El nu înţelege ce se întâmplă în lume şi, mai ales, în război. Prin declaraţiile sale, el distruge valorile europene comune", a continuat consilierul prezidenţial de la Kiev.

În schimb, Ungaria acuză Ucraina că nu respectă drepturile minorităţii mag hiare din ţară. Consilierul lui Zelenski a subliniat că Ucraina nu încalcă drepturile niciunei minorităţi şi a exprimat deschiderea pentru dialog în rezolvarea acestor probleme. "Nu cred că va fi dificil de găsit o soluţie", a mai spus Mihailo Podoleak.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel