”Ucraina nu are timp de pierdut”. SUA pune presiune pentru ofensiva majoră de primăvară
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Washingtonul este din ce în ce mai îngrijorat de scăderea ofertei de muniție și apărare antiaeriană a Ucrainei.  

Armata americană transportă echipamente pe câmpul de luptă și antrenează forțele ucrainene într-un ritm rapid, înainte de o ofensivă majoră împotriva Rusiei, așteptată la sfârșitul primăverii, scrie Politico.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a transmis miercuri un mesaj de urgență, după o întâlnire virtuală a Grupului multinațional de contact al apărării din Ucraina, spunând că ”Ucraina nu are timp de pierdut”.

”Trebuie să ne îndeplinim rapid și pe deplin angajamentele promise”, a spus Austin. ”Aceasta include livrarea capacităților noastre blindate pe câmpul de luptă și asigurarea că soldații ucraineni primesc pregătirea, piesele de schimb și suportul de întreținere de care au nevoie pentru a utiliza aceste noi sisteme, cât mai curând posibil.”

Pe măsură ce primăvara se apropie, oficialii americani sunt din ce în ce mai îngrijorați de scăderea stocurilor de muniție, a capacității de apărare antiaeriană și de lipsa soldaților experimentați din Ucrainei.

Pentagonul spune că, indiferent de strategia de luptă a Kievului, SUA doresc ca soldații Ucrainei să aibă armele de care au nevoie pentru a continua să lupte.

Rusia a petrecut luni de zile lovind țara cu rachete, căutând nu numai să provoace distrugeri, ci și să epuizeze stocurile de apărare aeriană ale Ucrainei. Soldații ucraineni au descris lipsa acută de muniție de bază, inclusiv cartușe și obuze de artilerie.

Multe dintre aceste pierderi au loc în Bakhmut, unde ambele părți suferă pierderi masive. Condusă de soldați din grupul mercenar Wagner, Rusia a asediat orașul din sud-estul timp de nouă luni, reducându-l în ruine. 

Citește și: De ce Rusia este atât de hotărâtă să captureze Bakhmut, micul oraș aflat în război încă din 2014

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel