Ucraina, "lovituri coordonate" împotriva unei baze aeriene din Rusia: Am "redus în mod semnificativ" bombele Moscovei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Operațiunea, care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, a "redus în mod semnificativ" capacitatea Moscovei de a folosi bombe planate împotriva pozițiilor ucrainene de pe linia frontului.

Sursa militară ucraineană, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a afirmat că operațiunea Kievului va avea un "impact serios" asupra unei încercări rusești de a avansa spre orașul Chasiv Yar, în estul Ucrainei.

Atacurile au vizat baza aeriană Kushchyovskaya din Krasnodar Krai, care se află în regiunea Caucazului de Nord, în sudul Rusiei, a precizat sursa.

Sursa nu a precizat ce formă au luat "loviturile coordonate".

Sursa a declarat că o serie de aeronave - inclusiv avioane de luptă, precum SU-27, SU-34 și SU-35 - se află pe aerodrom. Acestea sunt capabile să lanseze muniții dotate cu bombe care reprezintă o amenințare uriașă pentru trupele ucrainene și civili.

Rusia a desfășurat bombe împotriva pozițiilor ucrainene de la începutul anului 2023

"Degradarea acestui aerodrom și a capacității pe care o deține va însemna că abilitatea Rusiei de a bombarda trupele ucrainene de pe linia frontului este semnificativ redusă", a declarat sursa.

Explicând de ce Ucraina a ales să vizeze aerodromul, sursa a spus că acesta este folosit pentru a efectua zilnic lovituri asupra pozițiilor ucrainene de pe linia frontului.

"Această bază aeriană și altele sunt folosite pentru a lansa între 100-150 de avioane pe zi, dintre care un număr semnificativ lansează muniții de-a lungul pozițiilor liniei frontului concentrate în jurul Chasiv Yar", a declarat sursa.

Rusia a desfășurat bombe împotriva pozițiilor ucrainene de la începutul anului 2023.

"Aceste bombe planante au fost vitale în cucerirea Avdiivka și în prezent sunt folosite intensiv în Chasiv Yar. Ele permit avioanelor rusești să lanseze bombele la o distanță mai mare de țintă, astfel încât sunt mai puțin expuse riscului din partea apărării aeriene ucrainene", a concluzionat sursa, potrivit Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel