Ucraina l-a dat în judecată pe Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un ministru al apărării a fost dat în judecată, oficialul fiind acuzat că a format "grupuri înarmate ilegale".

Decizie radicală a Ucrainei împotriva ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, și a milionarului ortodox Konstantin Malofeev. Împotriva acestora s-a început urmărirea judiciară pentru că au format grupuri înarmate ilegale care să acționeze în Ucraina, a anunțat, marți, ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov.

Aceste grupuri, declară ei într-un comunicat, 'comandate de cetățeni ruși, comit sistematic atacuri cu mână înarmată împotriva organelor puterii de stat, a unităților forțelor armate și ale Gărzii Naționale, a întreprinderilor și organizațiilor, ceea ce a provocat numeroase pierderi de vieți omenești, distrugeri și alte consecințe grave', informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit acuzațiilor aduse ministrului rus, acesta a organizat "participarea unor persoane neidentificate la grupuri înarmate ilegale în teritoriul ucrainean". Konstantin Malofeev este acuzat, în special, că a finanțat aceste grupuri.

Decizia ministrului ucrainean de interne survine, după ce, în urmă cu o lună, comitetul de anchetă rus a lansat urmăriri împotriva sa, fiind acuzat că "a organizat și condus începând din 12 aprilie 2014 o operațiune armată vizând uciderea intenționată de civili" în estul țării.

Aceeași procedură s-a pornit și împotriva guvernatorului regiunii ucrainene Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski, și a unor înalți responsabili ai Ministerului Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel