Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
Ministrul ucrainean al Apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători.

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce țara se pregătește pentru o „nouă și lungă fază de război", conform BBC.

Oleksiy Reznikov a precizat că Ucraina va trebui „să planifice meticulos resursele" și să „evite greșelile" pentru a câștiga războiul. Deja, în opinia acestuia, Rusia a suferit o „înfrângere strategică". Sosirea de arme străine și „stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a mai spus acesta.

„Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare", a conchis ministrul Apărării.

Erdogan anunţă că Turcia nu susţine admiterea Suediei şi Finlandei în NATO

Turcia nu susţine aderarea Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică, a transmis, vineri, 13 mai, preşedintele Recep Tayyip Erdogan, denunţând prezenţa unor „organizaţii teroriste" în cele două ţări nordice, referindu-se la grupuri disidente turce şi la organizaţii separatiste kurde.

„Urmărim evoluţiile referitoare la Suedia şi Finlanda, dar nu avem o viziune favorabilă", a afirmat Recep Tayyip Erdogan, într-o conferinţă de presă organizată la Istanbul.

Opoziţia exercitată de Turcia ar putea genera probleme pentru aderarea Suediei şi Finlandei, în condiţiile în care extinderea NATO necesită o decizie în unanimitate.

„Turcia nu vrea să repete greşelile. În plus, ţările scandinave găzduiesc organizaţii teroriste", a acuzat Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia Reuters, notează Mediafax. În acest context, amintim că lideri din Senatul SUA au anunţat, joi seară, că susţin aspiraţiile Finlandei şi Suediei de a deveni membre ale Alianţei Nord-Atlantice, subliniind că sunt pregătiţi pentru o procedură rapidă de aprobare a solicitărilor celor două ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel