Data publicării:

Ucraina felicită Marea Britanie pentru încoronarea Regelui Charles

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Ucraina a transmis un mesaj cu ocazia încoronării Regelui Charles al III-lea.

Ministerul ucrainean al apărării a publicat sâmbătă un videoclip pentru a felicita Marea Britanie cu ocazia încoronării regelui Charles III şi pentru a mulţumi ţării pentru sprijinul acordat Ucrainei în timpul războiului cu Rusia. "În ajunul istoricei încoronări, am dori să le mulţumim prietenilor noştri britanici pentru prietenia voastră. Suntem recunoscători pentru sprijinul şi parteneriatul vostru de nezdruncinat, mai ales în ultimul an!", a declarat ministerul pe Twitter.

Videoclipul de un minut, în care se mulţumeşte Londrei pentru armele dăruite Ucrainei şi pentru antrenarea a mii de soldaţi ucraineni, prezintă întâlnirile preşedintelui Volodimir Zelenski cu regele Charles, cu premierul britanic, Rishi Sunak, cu liderul laburist Keir Starmer şi cu fostul premier britanic Boris Johnson. Filmul este montat pe coloana sonoră a piesei "London Calling" a trupei britanice The Clash.

Marea Britanie a fost un partener occidental cheie care a furnizat ajutor militar Ucrainei de la invadarea Rusiei, în februarie anul trecut. Soţia preşedintelui Zelenski, Olena Zelenska şi premierul ucrainean, Denis Şmihal, se află la Londra în această săptămână pentru a sărbători încoronarea regelui Charles III, care a urcat pe tron în septembrie, anul trecut, după moartea mamei sale, regina Elisabeta II a Marii Britanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel