Data publicării:

Ucraina evacuează 37 de localități pe care le recucerise anul trecut în regiunea Harkov, din cauza atacurilor rusești tot mai dese

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Autoritățile ucrainene încep evacuarea obligatorie a 37 de așezări din districtul Kupiansk din Oblastul Harkov din cauza atacurilor rusești sporite.

S-a anunțat evacuarea forțată de pe teritoriul așezărilor din apropierea zonei de luptă, Dvorichna și Petropavlivka, parțial din teritoriile Kindrashivska, Kurylivka și Kupiansk hromadas (o hromada este o unitate administrativă care desemnează un oraș, sat sau mai multe sate și ale acestora, similară unei comune).

„​​​​Evacuarea obligatorie a populației începe în teritoriile eliberate din districtul Kupiansk din regiunea Harkov. Acest ordin a fost semnat la 9 august de Andrii Kanașevici, șeful interimar al Administrației Militare Districtului Kupiansk”, se arată în notă, potrivit Pravda.ua.

A fost anunțată o evacuare obligatorie pentru locuitorii din Kupiansk, Zaoskillia (malul stâng al râului Oskil), Kivsharivka și Kupiansk – Vuzlovyi pe teritoriul Kupiansk Hromada.

Administrația militară a orașului Kupiansk a postat și informații unde oamenii pot afla cum să evacueze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel