Zelenski, la conducerea Ucrainei, din exil? Blinken: Are planuri- pentru continuitate- într-un fel sau altul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Secretarul de stat Anthony Blinken a oferit asigurări că Ucraina are planuri care vor susține continuitatea guvernului actual. 

Ucraina "are planuri" pentru a asigura continuitatea guvernului "într-un fel sau altul" pe fondul invaziei ruse, a declarat duminică secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, relatează EFE, citat de Agerpres. 

"Ucrainenii au elaborat planuri despre care nu voi vorbi şi nici nu voi da detalii, dar care au ca scop să se asigure că există ceea ce numim o 'continuitate a guvernului, într-un fel sau altul'", a anunţat şeful diplomaţiei americane într-un interviu la postul CBS.

Blinken a apreciat leadershipul președintelui Zelenski

Blinken a lăudat "leadership-ul" de care a dat dovadă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi restul guvernului său. "Au reprezentat încarnarea extrem de curajosului popor ucrainean", a spus el.

SUA şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea pentru securitatea lui Zelenski, şi chiar liderul ucrainean a declarat că este "obiectivul numărul unu" al forţelor ruse.

Zelenski postează des înregistrări video pe reţelele sociale pentru a arăta ţării sale şi lumii întregi că rămâne la Kiev pentru a face faţă forţelor ruse, aminteşte EFE. 

Mesajul de îndemn la luptă al președintelui Zelenski

"Trebuie să ieşim! Trebuie să luptăm! Oriunde există o şansă", a declarat Zelenski într-un mesaj video difuzat sâmbătă seara. Ucrainenii ar trebui să iasă, în Herson, Berdiansk sau Melitopol, "şi să alunge acest rău din oraşele noastre".

Agenţia dpa aminteşte că, în ultimele zile, au existat relatări potrivit cărora în oraşele ucrainene menţionate de Zelenski, oameni obişnuiţi, neînarmaţi, s-au opus trupelor ruse şi ocupaţia a fost doar temporară. Este la fel de important să se prevină crearea de "noi republici populare", precum cele din regiunile Doneţk şi Lugansk, a mai spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean s-a adresat ambelor regiuni. Dacă ruşii "nu v-au şters memoria prin propagandă, dacă ochii nu vi s-au închis de frică - luptaţi: pentru drepturile voastre, pentru libertatea voastră, pentru Ucraina", a îndemnat el.

Separat, într-o postare pe Twitter, Zelenski i-a mulţumit miliardarului Elon Musk pentru sprijinul acordat Ucrainei prin serviciul său de internet prin satelit Starlink. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel