Ucraina cere Ungariei lui Viktor Orban să înceteze 'retorica anti-ucraineană' și 'comentariile disprețuitoare'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ucraina a protestat marţi pe lângă ambasadorul Ungariei cu privire la comentariile 'dispreţuitoare' făcute de premierul ungar Viktor Orban şi le-a cerut autorităţilor de la Budapesta să înceteze ceea ce a numit 'retorica anti-ucraineană', relatează Reuters

Ambasadorul Istvan Ijdjarto a fost convocat de Ministerul de Externe ucrainean după ce purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko, a scris pe Facebook că Orban le-a spus jurnaliştilor că Ucraina este 'ţara nimănui' şi a comparat-o cu Afganistanul.

Istvan Ijdjarto a primit 'un protest puternic în legatură cu recentele declaraţii denigratoare ale premierului Ungariei Viktor Orban', a indicat ministerul.

'S-a subliniat faptul că retorica anti-ucraineană, care se aude de la conducerea ungară de o lungă perioadă de timp, este absolut inacceptabilă şi provoacă daune serioase relaţiilor ungaro-ucrainene', a precizat sursa citată.

'Părţii ungare i s-a cerut să înceteze această tendinţă...'

'Părţii ungare i s-a cerut să înceteze această tendinţă negativă pentru a evita consecinţe ireparabile pentru relaţiile dintre cele două ţări', a adăugat ministerul.

Viktor Orban a declarat vineri că Ungaria se va opune oricăror sancţiuni UE împotriva Rusiei care afectează sectorul energiei nucleare. Ungaria are o centrală nucleară construită de Rusia pe care intenţionează să o extindă, notează Agerpres.

Citește și - Biden spune că SUA nu vor furniza avioane F-16 Ucrainei

Președintele american Joe Biden a menționat marţi că 'va discuta' cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski cu privire la cererile sale de asistenţă militară suplimentară, dar SUA nu vor furniza avioane F-16 Ucrainei, relatează France Presse. Vezi mai mult aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel