Ucraina cere suspendarea ruşilor din tenis: Motivele sunt evidente...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Ucrainenii cer suspendarea rusului Daniil Medvedev, numărul 1 ATP, dar şi a celorlalţi jucători de tenis din Rusia, ca urmare a războiului din Ucraina. 

"Federația Ucraineană de Tenis își exprimă cererea către ITF pentru anularea imediată a Federațiilor Ruse și Bieloruse de Tenis de la statutul lor de membre în cadrul Tennis Europe. Probabil că motivele nu trebuie explicate, pentru că sunt evidente, dar iată că oferim câteva realități:

Atacul fără precedent, brutal și sângeros al Rusiei asupra Ucrainei a început deja de 5 zile. Civili sunt omorâți, inclusiv femei și copii. Infrastructura e în colaps. Acest război ne împinge țara cu decenii în urmă. Asta se întâmplă în Europa. Lumea nu a mai văzut așa ceva de la al Doilea Război Mondial.Rusia și Belarus nu numai că nu au dreptul să organizeze turnee internaționale pe teritoriile lor, însă nici nu ar trebui ca sportivi din aceste două țări să poată participa la competiții din străinătate.

Conducerea Federației Ucrainene de Tenis speră că veți adopta o poziție puternică în cazul acestei cereri.Președintele Sergiy Lagur", se arată în scrisoarea către președintele Federației Internaționale de Tenis, David Haggerty, și către președintele Tennis Europe, Ivo Kaderka, conform Eurosport.

Svitolina a refuzat să joace împotriva unei rusoaice 

Elina Svitolina, înscrisă la turneul de 250 de puncte din Monterrey, Mexic, trebuia să joace marți în turul inaugural al competiției cu Anastasia Potapova, din Rusia, ocupanta locului 115 WTA.Svitolina, locul 15 WTA, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare prin care și-a argumentat alegerea:

"Cred că actuala situație are nevoie de o poziție clară de la organizațiile noastre: ATP, WTA și ITF. Prin urmare, noi, tenismenii ucraineni, am cerut ca ATP, WTA și ITF să urmeze recomandările CIO, să accepte jucătorii din Rusia și Belarus la turnee doar ca sportivi neutri, fără a purta vreun simbol, steag, culoare a țărilor anterior amintite.Astfel, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey sau niciun alt meci împotriva unei jucătoare din Rusia sau Belarus, până ce organizațiile noastre nu adoptă o poziție clară în această situație. Nu judec niciun tenismen din Rusia. Nu ei sunt responsabili pentru invazia din a noastră patrie. Mai mult decât atât, vreau să le ofer credit tuturor tenismenilor, mai ales celor ruși și bieloruși, care au ieșit și au militat împotriva războiului. Susținerea lor este esențială", a transmis Elina Svitolina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel