Data publicării:

Ucraina ar folosi rachete nord-coreene împotriva rușilor. Serghei Şoigu, vizită la Phenian

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ucraina ar folosi rachete nord-coreene împotriva forţelor ruse.

Conform raportului publicat sâmbătă de Financial Times (FT), mai mulți soldați ucraineni ar fi fost observați folosind rachete nord-coreene, despre care au declarat că au fost confiscate de o țară "prietenă" înainte de a fi livrate Ucrainei, scrie Reuters, citată de Agerpres. Ministerul ucrainean al Apărării a sugerat că aceste arme au fost capturate de la trupele ruse, conform ziarului.

În trecut, Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei, inclusiv posibile transporturi pe mare, însă până acum nu s-au oferit dovezi concrete în acest sens, iar armele nord-coreene nu au fost semnalate pe scară largă pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Atât Coreea de Nord, cât și Rusia neagă că ar efectua tranzacții cu arme.

Potrivit relatării FT, armele nord-coreene ar fi fost expuse de către soldații ucraineni care foloseau sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad, din era sovietică, în apropierea orașului devastat Bahmut, situat în estul țării, o zonă aflată în mijlocul unor lupte brutale și îndelungate.

Serghei Şoigu, vizită la Phenian

În context, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a efectuat o vizită rară la Phenian în această săptămână pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a sfârșitului Războiului din Coreea. Aceasta a fost prima vizită a unui oficial de rang înalt din Moscova în Coreea de Nord de la dezintegrarea Uniunii Sovietice în 1991.

În timpul vizitei, Serghei Şoigu a fost fotografiat în timp ce examina rachete balistice nord-coreene interzise, alături de liderul Kim Jong Un, la o expoziție militară, semn al aprofundării relațiilor dintre cele două țări care se confruntă cu Statele Unite în diferite conflicte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel