Ucraina a refuzat să înfrunte Rusia la Campionatul Mondial. Sportivii s-au întors cu spatele: Salvaţi Ucraina, salvaţi Europa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură Video
Captură Video
Războiul din Ucraina are deja efecte şi în sport.

Echipa de floretă a Ucrainei a refuzat să înfrunte Rusia în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Cairo.

Ambele echipe s-au prezentat pe planșă, însă ucrainenii i-au anunțat pe oficiali că nu vor participa. Ulterior, au afișat în sala din Cairo un banner cu mesajele "Opriți războiul! Salvați Ucraina! Stop, Rusia! Salvați Ucraina, salvați Europa!".

Astfel, Rusia s-a calificat automat în sferturile de finală ale competiției, în timp ce echipa Ucrainei, formată din Claude Younes, Maxim Garavsky și Andriy Pogregbyak, a fost eliminată, scrie sport.ro.

Momentul VIDEO poate fi văzut AICI

Gestul ucrainenilor a fost primit cu aplauze de public. 

Polonia nu vrea să joace contra Rusiei în playoff-ul pentru Cupa Mondială 

Întrunit de urgență, Consiliul FIFA  a validat o serie de măsuri dure prin care condamnă atitudinea Rusiei. Astfel, echipa națională pregătită de Valeri Karpin nu va mai putea participa în competiții sub denumirea „Rusia”, ci sub „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)”. Este o măsură inspirată de la Comitetul Olimpic Internațional, fiind valabilă inclusiv la Jocurile Olimpice, indiferent de sport. 

Măsurile anunțate astăzi de FIFA împotriva Rusiei:

- Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile considerat „acasă” fiind jucate pe teren neutru și fără spectatori;

- Asociația membră care reprezintă Rusia va participa la orice competiție sub numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)” și nu „Rusia”;

- Niciun steag sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe de pe teritoriul Rusiei.

Anunțul FIFA vine la câteva ore după ce Federația Engleză de Fotbal a transmis că refuză să mai joace împotriva reprezentativelor Rusiei. În același timp, Polonia, Suedia și Cehia, adversarele Rusiei în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din Qatar, boicotează meciurile împotriva rușilor, potrivit gsp.ro.

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit în Sankt-Petersburg, partida urmând a se desfășura la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel