Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina a făcut lista multinaționalelor care au ales să rămână în Rusia: ”Cu o mână sponsorizează războiul rus, cu alta donează victimelor ucrainene”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Mai multe companii occidentale au ales să continue activitatea în Rusia.

Procter & Gamble continuă să opereze două fabrici uriașe în Rusia. Nu numai că sponsorizează războiul Rusiei plătind taxe la bugetul Rusiei, dar participă și la campania de mobilizare a statului, în curs de desfășurare, trimițând angajați pe front și asigurându-le proviziile, acuză publicația ucraineană Euromaidan.

După începutul războiului rusesc împotriva Ucrainei, parlamentele din întreaga lume au desemnat Rusia drept stat terorist, iar companiile multinaționale au început să părăsească țara în masă. Dar nu și Procter & Gamble, informează sursa mai sus menționată.

Politicile P&G privind conduita în afaceri afirmă: ”Compania este preocupată nu numai de rezultate, ci și de modul în care aceste rezultate sunt obținute. Nu vom tolera niciodată eforturile sau activitățile de a obține rezultate prin tranzacții ilegale sau lipsite de etică oriunde în lume.”

Procter & Gamble nu numai că continuă să opereze în Rusia, dar nu și-a redus producția la cele două mari fabrici ale sale, care continuă să plătească taxe la bugetul rus, potrivit rapoartelor emise de Consiliul pentru Securitate Economică din Ucraina. 


De la taxe la mobilizare

După 24 februarie 2022, Procter & Gamble, împreună cu alte sute de companii internaționale, au lansat o serie de declarații de înalt profil în care condamnau acțiunile Moscovei, anunțând  că vor ”reduce semnificativ” vânzările și chiar avertizau cu privire la o ieșire completă din Rusia. 

Cu toate acestea, P&G nu numai că a rămas în Rusia, ci continuă operarea cu drepturi depline a celor două fabrici gigantice din țară. Acest lucru sprijină economia Rusiei și, în consecință, ajută la finanțarea invaziei Ucrainei.

În plus, conform noii legislații ruse, corporațiile care operează în Federația Rusă sunt obligate să participe la procesul de mobilizare, să promoveze recrutarea angajaților lor în armată și chiar să își finanțeze echipamentul militar.

P&G oferă locuri de muncă pentru 2.500 de cetățeni ruși și în 2021 a obținut un profit net de 1,4 miliarde de ruble (20,5 milioane de dolari), după ce a plătit în jur de 5,2 milioane de dolari impozite către bugetul rus în taxe.

Alte mărci cunoscute încă sunt operaționale în Rusia

Colgate-Palmolive

Johnson & Johnson

Kraft Heinz

Vimeo

Patreon

Metroul

Ritter Sport

Siemens

Knauf

Leroy Merlin

Auchan

Decatlon

Bonduelle

Lactalis

Danone

Lacoste

Etam

Yves Rocher

BIC

În schimb, alte companii au părăsit Rusia, în ciuda pierderilor financiare. McDonald's, Netflix, Apple, Coca-Cola, eBay, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Henkel, Dr. Oetker și L'Occitane sunt câteva dintre ele. Renault a încetat să mai activeze cu fabrica din Moscova doar după critici ample.

Cu o mână se sponsorizează Rusia și cu cealaltă se donează pentru a ajuta victimele ucrainene

Companii majore, precum  Procter & Gamble  sau  Auchan, fac multă activitate umanitară în Ucraina, furnizând truse de igienă regiunilor din prima linie și centrelor de asistență pentru refugiați și persoane strămutate în interior, mai informează sursa citată adăugând că în același timp P&G și omologii săi sponsorizează atacurile rusești cu rachete asupra Ucrainei cu o mână și își ajută victimele cu cealaltă, scrie publicația ucraineană citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel