(VIDEO) Ucraina a demolat un monument simbol al prieteniei Rusia-Ucraina
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Primarul Kievului, Vitali Klitschko
Primarul Kievului, Vitali Klitschko
Autoritățile de la Kiev au demolat un monument care simbolizează legăturile istorice dintre Ucraina și Rusia, la mai bine de două luni după ce trupele Moscovei au invadat vecinul lor pro-democrat.

„A fost nevoie de ceva efort, dar sculptura sovietică a celor doi muncitori simbolizând reunificarea Ucrainei și Rusiei a fost demontată în această seară”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, într-o declarație pe rețelele de socializare, potrivit Euronews.

El a explicat decizia invocând ceea ce el a numit „dorința barbară a Moscovei de a ne distruge statul și ucrainenii”, cu invazia la scară largă a Moscovei lansată pe 24 februarie.

„Capul muncitorului rus s-a desprins când au încercat să ridice sculptura”, a povestit Klitschko, spunând că muncitorii s-au chinuit inițial, dar au reușit în cele din urmă.

„În același mod, trebuie să ridicăm și să expulzăm inamicul și ocupantul rus de pe pământul nostru”, a spus el.

Klitschko a spus că o a doua componentă a sculpturii va fi îndepărtată ulterior, iar arcul uriaș de deasupra muncitorilor va fi redenumit și iluminat cu culorile drapelului ucrainean.

El a propus un nou titlu de „Arcul libertății poporului ucrainean”

Klitschko a mai spus că autoritățile orașului lucrează la planuri de demolare a aproximativ 60 de monumente din capitală care au legătură cu Rusia și Uniunea Sovietică.

Între timp, a adăugat Klitschko, aproximativ 460 de străzi și alte obiecte din oraș sunt programate pentru redenumire.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Віталій Кличко (@vitaliyklitschko)

Ce a reușit Putin să ”câștige” prin războiul declanșat în Ucraina. ”Mare lucru dacă nu cumva China i-a dat MOMEALĂ”

”Ăsta nu va fi un război câștigat de Rusia și cred că va ține foarte mult”, a declarat Ioana Constantin, invitata emisiunii.

”Prin acest război Putin a reușit să accelereze totul”, spune jurnalistul Val Vâlcu, făcând referire la discuțiile pentru intrarea Suediei și Finlandei în NATO, iar după părerea Ioanei Constantin, acest război a accelerat și procesul de integrare a acestor două țări în Uniunea Europeană.

”Rusia rămâne singură și, mare lucru, dacă nu cumva China i-a dat momeală Rusiei, i-a lăsat să greșească. Pentru că eu aș vedea pericolul pentru Rusia, nu din partea micuței Moldova sau a măreții Românii, ci din partea uriașei granițe cu China. Cele 20 de milioane de chinezi deja din regiunile respective.

Citește articolul AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel