Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina ar fi atacat șantierul naval din Kerci din Crimeea. Kremlinul anunță că o navă a fost avariată

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Ucraina a atacat, sâmbătă, un șantier naval în orașul Kerch, cu 15 rachete de croazieră, provocând avarierea unei nave, potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de Reuters.

Ministerul a menționat într-un comunicat că sistemele de apărare antiaeriană au interceptat și distrus 13 dintre rachetele lansate de Ucraina.

În urmă cu trei zile, comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat că îşi vede armata cum este prinsă într-un război poziţional static.

"Războiul trece acum într-o nouă etapă: ceea ce noi, cei din armată, numim război 'poziţional' compus din lupte statice şi de uzură", a declarat Zalujnîi într-un articol pe care l-a scris pentru revista britanică The Economist, în care a avertizat că frontul de luptă ar putea aminti în curând de tranşeele din Primul Război Mondial.

Generalul Valeri Zalujnîi consideră că situaţia de pe front a ajuns în impas când niciuna dintre părţi nu poate avansa pentru că ambele sunt la fel echipate din punct de vedere tehnologic, ceea ce îi aminteşte de evenimentele din Primul Război Mondial, notează publicaţia Ukrainska Pravda.

După cinci luni de contraofensivă, Ucraina a reuşit să avanseze doar 17 km, afirmă el, amintind că Rusia a luptat zece luni în jurul Bahmut - în estul ţării - pentru a "cuceri un oraş care măsoară 6 pe 6 kilometri".

Luna trecută, Forţele Navale ale Ucrainei au confirmat avarierea vasului rusesc "Pavel Derjavin" în zona Sevastopolului.

"Putem confirma oficial că această navă a fost avariată" - a declarat, atunci, purtătorul de cuvânt al Marinei Ucrainene, Dmitro Pletenciuk. Cu toate acestea, ofiţerul nu a precizat cum s-a întâmplat acest lucru.

"Indiferent de cum (s-a întâmplat, n.r.), acest lucru poate fi considerat un alt indiciu că este timpul ca ocupanţii ruşi să părăsească Sevastopolul nostru" - a adăugat Pletenciuk. Anterior, presa a scris că nava de patrulare, care face parte din Flota Rusiei la Marea Neagră, a fost avariată în urma exploziei unei mine. Potrivit unui bilanţ prezentat joi de armata ucraineană, de la începutul războiului Rusia a pierdut 20 de nave/ambarcaţiuni şi un submarin, potrivit Rador Radio România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel