Ucraina a aruncat în aer un depozit de muniții al Rusiei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Forțele ucrainene au aruncat în aer un depozit de muniții al Rusiei din regiunea Belgorod.

Obuzele ucrainene au aruncat în aer un depozit de muniții într-un sat de graniță cu Rusia, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, pe Telegram.

„Într-un sat din districtul Belgorod, un depozit de muniții a fost aruncat în aer ca urmare a bombardamentelor din partea Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov.

„Rezidenții vor fi acum duși la o distanță sigură.”, a mai spus el, conform Al Jazeera.

Cele două țări au făcut schimb de prizonieri

Moscova și Kievul spun că au făcut schimb de câte 20 de prizonieri.

„Un alt schimb de prizonieri, un alt moment de bucurie”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Andriy Yermak pe Telegram. „Am reușit să eliberăm 20 de persoane.”, a spus el.

Erau „14 soldați ai armatei Ucrainei, patru membri ai apărării teritoriale, un membru al gărzii naționale și un membru al marinei ucrainene”, a spus Yermak.

Au fost și „oameni pe care rușii i-au reținut în închisoarea Olenivka și în zonele ocupate temporar din regiunile Zaporojie și Herson”, a adăugat el, conform aceleiași surse.

Zelenski: Fiecare asasin şi măcelar să fie adus în faţa justiţiei! Rusia trebuie recunoscută ca stat agresor!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi în faţa parlamentarilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) să fie judecat 'fiecare agresor şi măcelar', reiterându-şi dorinţa instituirii unui tribunal internaţional împotriva Moscovei, şi a cerut Franţei şi Italiei mijloace de apărare antiaeriană, relatează AFP.

'Trebuie ca Rusia să fie recunoscută ca stat agresor şi fiecare asasin şi măcelar trebuie adus în faţa justiţiei pentru crime comise în timpul acestui război', a lansat Zelenski în cursul unei alocuţiuni susţinută în format de videoconferinţă cu ocazia unei sesiuni a APCE.

'Trebuie create mecanismele juridice indispensabile pentru a face asta'

'Trebuie create mecanismele juridice indispensabile pentru a face asta. Aveţi un rol deosebit pentru a crea un tribunal special care să aducă Rusia în faţa justiţiei şi să aplice principiile dreptului internaţional', a mai spus preşedintele ucrainean. Acesta formulase deja o cerere similară la sfârşitul lunii septembrie în faţa Naţiunilor Unite privind crearea unei instanţe care să judece 'crima de agresiune' a Rusiei împotriva Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel