Ucigașul socrului lui Vasile Marica, scos de sub urmărire penală pentru că e nebun
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catuse
catuse

Tânărul care în luna iunie a înjunghiat l-a înjunghiat mortal pe socrul sindicalistului Vasile Marica va fi scos de sub urmărire penală după ce medicii au stabilit că nu a avut discernământ în momentul comiterii crimei.

Potrivit prim-procurtorului Parchetului Tribunalului Vrancea, Ion Lefter, tânărul de 30 de ani, Florentin Puşcoiu, va fi scos de sub urmărire penală, după ce raportul expertizei psihiatrice la care a fost supus, făcut la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", arată că acesta nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Conform expertizei, tânărul suferă de schizofrenie paranoidă şi are discernământul abolit, astfel încât procurorii le-au înaintat magistraţilor vrânceni decizia de scoatere a acestuia de sub urmărirea penală.

La ora transmiterii acestei ştiri, instanţa decide ce se va întâmpla cu bărbatul, cel mai probabil acesta urmând să fie internat într-un centru psihiatric.

În 16 iunie, preotul Tudor Marin, parohul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, a fost ucis în lăcaşul de cult de tânărul de 30 de ani. Criminalul a venit la preot cerându-i să-i explice câteva pasaje din Biblie, moment în care bărbatul l-a înjunghiat pe paroh cu un cuţit în inimă. Ulterior, ucigaşul a fugit de la faţa locului, incidentul fiind anunţat la 112 de femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

După mai multe ore de căutări, autorul crimei a fost prins de poliţişti în apartamentul său din municipiul Focşanişi şi arestat prevetiv, el recunoscându-şi fapta.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această biserică, el fiind cel care a refăcut în totalitate lăcaşul de cult, care în ultimii ani a fost restaurat inclusiv pe exterior. El avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel