Ucigașul călugarului Alexe a fost prins
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Bărbatul care l-a ucis pe călugărul Alexe Artiom a fost prins, anchetatorii constănțeni reușind să-l rețină, marți seara. Criminalul are 54 de ani și locuiește în apropierea locuinței fostului călugăr.

Potrivit anchetatorilor, au fost găsite și armele crimei, acestea fiind  un cuţit, un ciocan şi o cazma. Cel mai probabil, la decapitarea călugărului Alexe Artiom a fost folosită cazmaua.

Criminalul are 54 de ani și locuiește în apropiere de locul unde a fost găsit, sâmbătă dimineața, cadavrul mutilat al fostului călugăr. Ucigașul a recunoscut comiterea faptei și le-a mărturisit anchetatorilor că a fost orbit de furie când Alexe i-a propus să facă sex cu el. Bărbatul reținut urmează să fie prezentat instanței cu propunere de reținere pentru 29 de zile.

Suspectul le-a spus anchetatorilor că în noaptea crimei  a consumat băuturi alcoolice împreună cu Artiom, iar la un moment dat acesta i-ar fi făcut propuneri indecente. Atunci, bărbatul a luat un ciocan, cu care l-a lovit în mod repetat pe călugăr, după care i-a tăiat capul cu un cuţit.

Cadavrul decapitat al călugărului a fost descoperit sâmbătă dimineaţă de către o femeie din comună, care a observat un sac plin de sânge aruncat într-un şanţ, la intrarea în Ghindăreşti, şi a alertat imediat autorităţile prin 112. Trupul şi capul fuseseră puse într-un sac de rafie, legat la ambele capete cu sârmă.

În urma necropisei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, cauzată de o hemoragie meningo-cerebrală, "urmare a unui traumatism cranio-cerebral şi facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro şi viscero-craniu".

Primele date ale anchetei au relevat că victima, Alexe Artiom, în vârstă de 40 de ani, era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi din judeţul Tulcea şi ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinţa sa din comuna Ghindăreşti sau pleca la muncă în străinătate. Victima revenise la domiciliu de aproximativ trei luni şi îşi câştiga existenta prestând diferite munci ocazionale în comună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel