Uber, dată în judecată în SUA de 550 de femei care susţin că au fost agresate de şoferii platformei
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 14 iul 2022, 09:33
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Uber este dată în judecată în SUA de 550 de femei care susţin că ar fi fost agresate de şoferii platformei de transport.

Dosarul include acuzaţii conform cărora femeile care au călătorit cu Uber "au fost răpite, agresate sexual, bătute, violate, urmărite, hărţuite sau atacate în alt mod de către şoferii Uber". Cazul a fost depus miercuri la Curtea Superioară din San Francisco.

"Agresiunea sexuală este o infracţiune îngrozitoare şi luăm în serios fiecare raport"

"Agresiunea sexuală este o infracţiune îngrozitoare şi luăm în serios fiecare raport", a declarat un purtător de cuvânt al Uber pentru BBC.

"Nu există nimic mai important decât siguranţa, motiv pentru care Uber a construit noi funcţii de siguranţă şi a fost mai transparent cu privire la incidentele grave. Deşi nu putem comenta despre litigiile în curs, vom continua să păstrăm siguranţa în centrul activităţii noastre", au adăugat reprezentanţii Uber, scrie Rador.

Citește și - Uber ar fi folosit 50 de companii fictive din Olanda pentru a nu plăti taxe

G Ad:

Uber ar fi folosit un proces complex de evitare a taxelor ce a implicat 50 de companii fictive din Olanda, conform unui studiu al Centrului Internaţional pentru Cercetare şi Responsabilitate privind Impozitul pe Venit (CICTAR), citat de Business Insider.

În 2019, Uber a declarat că a suferit pierderi operaţionale de 4,5 miliarde de dolari la nivel global (excluzând Statele Unite şi China). În realitate, grupul american ar fi înregistrat un venit operaţional de 5,8 miliarde de dolari, potrivit CICTAR, transmite Mediafax.

Anterior, Uber dezvăluise o serie de detalii privind paradisul fiscal din Olanda, mutându-şi proprietatea intelectuală din Bermuda în ţara din Vestul Europei, însă cercetările efectuate de CICTAR ar fi pus în lumină modul în care compania şi-a structurat reţeaua de firme fictive.

„Este o Ligă a Campionilor pentru evitarea impozitelor.”, spune principalul analist CICTAR, Jason Ward.

Cum ar fi fost evitată plata taxelor

Uber şi-a transferat proprietatea intelectuală printr-un „împrumut” de 16 miliarde de dolari de la una dintre subsidiarele sale din Singapore care, la rândul ei, deţine una dintre companiile fictive din Olanda, manevră prin care gigantul american poate evita anual taxe de un miliard de dolari, perioada întinzându-se astfel pe următorii 20 de ani.

CICTAR ar mai fi scos la iveală faptul că mai multe filiale din Olanda ale Uber nu au comunicat rapoartele financiare obligatorii, în timp ce în India, Uber a plătit sub o treime din taxele impuse de ţară asupra multinaţionalelor – 6%.

Totodată, taxele plătite de Uber în Australia au fost cu 30,5 milioane de dolari sub nivelul prevăzut de autorităţile financiare, scrie ziarul olandez Groene Amsterdammer, citat de ZF. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro