U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale” primeşte o stea pe Walk of Fame
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (U.N.A.T.C.), ce poartă numele marelui dramaturg I.L. Caragiale, de la a cărei moarte se împlinesc anul acesta 100 de ani, va primi sâmbătă, 9 iunie, ora 12.00, în Piaţa Timpului, o stea pe Aleea Celebităţilor (Walk of Fame). Prin acest gest, Teatrul Metropolis, Cocor şi Primăria Municipiului Bucureşti marchează centenarul I.L. Caragiale.
Evenimentul va avea loc în prezenţa a numeroase personalităţi ale artelor spectacolului, dar şi a profesorilor, sub îndrumarea cărora şi-au modelat talentul, ocazie ce va prilejui Primăriei Municipiului Bucureşti să înmâneze domnului rector al U.N.A.T.C, Adrian Titieni, placheta oraşului Bucureşti, în semn de recunoştinţă, pentru meritul deosebit în formarea generaţiilor trecute şi viitoare de artişti.
„Mă simt onorat să putem acorda această stea instituţiei care, cu măreţie şi blândeţe, a vegheat zborul nostru, al artiştilor, către împlinire, către năzuinţa de a trece dincolo de perfecţiune. Şi nu este deloc uşor pentru profesorii şcolii de artă, să şlefuiască valori, apoi să le urmărească fiecare pas din evoluţia lor, cultivându-le talentul, susţinându-le creaţia pentru a deveni creatorii de astăzi. Doresc să mulţumesc U.N.A.T.C. pentru că a format, a educat generaţii întregi de artişti din domeniul teatrului şi filmului şi pentru că promovează, cu sârguinţă, valorile artei teatrale şi cinematografice româneşti”, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.
De asemenea, Daniel Stoica, acţionar Cocor, a afirmat că prin acest gest s-a dorit a se aduce ”un omagiu şcolii care a format marii artişti ai teatrului şi filmului românesc”.
Iniţiat de Teatrul Metropolis, Cocor şi Primăria Municipiului Bucureşti, varianta românească a celebrului “Walk of Fame”, a debutat în ianuarie 2011, iar până în prezent stelele a 16 personalităţi marcante din lumea teatrului şi filmului omagiază talentul și efortul lor în promovarea culturii românești.
U.N.A.T.C."I.L.Caragiale" este unica instituţie de stat din România în care se studiază teatru şi film. Istoria sa începe în 1834, când în cadrul Şcolii Filarmonice, se organizează prima facultate de teatru din Bucureşti. În 1950 se înfiinţează Institutul de Artă Cinematografică şi Institutul de Teatru “I.L.Caragiale”, iar în 1954 cele două institute se contopesc în Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” care va funcţiona până în 1990, când se transformă în Academia de Teatru şi Film – unica şcoala de tradiţie în domeniul teatrului şi filmului din România, cu rang universitar, recunoscută pe plan internaţional. Începând cu momentul 1990, Academia de Teatru şi Film se află într-un proces de reforma care a condus la apariţia unor secţii şi specializări noi. În cadrul acestui proces de dezvoltare, în 1998 Academia de Teatru şi Film devine Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, iar din 2001, Universitatea Natională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News