Twitterviul, cea mai nouă modă în materie de CV
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
d05-iphone-28_001-4_3_r536_c534
d05-iphone-28_001-4_3_r536_c534

CV-ul clasic pierde teren, pe zi ce trece, în fața noilor metode de interacțiune între angajator și candiat. Potrivit USA Today, s-a inventat twitterviul de angajare, care, grație unui mesaj pe faimoasa rețea de socializare poți obține un nou loc de muncă, scrie realitatea.net.

La fel de adevărat este și faptul că un mesaj pe Twitter îţi pot aduce și concedierea.

În ultima perioadă, tot mai multe companii de tehnologie, mai ales multinaţionalele din Silicon Valley, renunță la CV-urile clasice în momentul unor campanii de recrutare. Angajatorii le solicită candidaţilor să le trimită unul sau două mesaje pe Twitter în care să îi direcţioneze pe recrutori către profilul online. CV-ul clasic este înlocuit practic un link către un portofoliu online.

"CV-ul clasic este mort", spune Vala Afshar, directorul de marketing al firmei de tehnologie Enterasys Networks, care caută specialişti în social media pentru salarii anuale de şase cifre în dolari. Compania face recrutări doar prin "twitterviuri", care nu permit decât mesaje de maxim 140 de caractere.

De altfel, Vala Afshar recunoaște că refuză să mai citească vreun CV. "Internetul este CV-ul în ziua de azi. Şi prietenii din reţelele sociale sunt cele mai bune referinţe pentru un candidat", spune directorul de marketing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel