Twitter suspendă din nou contul lui Kanye West. Ce a făcut rapperul - candidat la prezidențialele din SUA
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursă foto: Instagram - Kanye West
Sursă foto: Instagram - Kanye West
Twitter Inc a suspendat din nou vineri contul lui Kanye West, la doar două luni după ce contul rapperului a fost redeschis, întrucât tweet-urile sale au încălcat regulile platformei de socializare, transmite Reuters.

Proprietarul Twitter, Elon Musk, care s-a declarat un absolutist al libertăţii de exprimare, a salutat în octombrie revenirea pe platforma de socializare a rapperului, care şi-a schimbat numele în Ye.

În cel mai recent tweet publicat joi, Musk a spus Am făcut tot ce ţine de mine. Şi cu toate acestea, a violat din nou politica noastră împotriva incitării la violenţă.

Contul va fi suspendat. Joi seară, Twitter a restricţionat totodată unul dintre tweet-urile lui Ye. Contul rapperului a fost suspendat la o oră după ce Musk a răspuns unui utilizator al platformei care a scris Elon, te rog repară-l pe Kanye.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta informaţia. Twitter restabilise contul rapperului înainte de preluarea Twitter de către Musk în urma unei tranzacţii de 44 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, antreprenorul a clarificat ulterior că nu a avut nicio contribuţie la readucerea lui Ye pe Twitter. 

Vezi și - Adidas anchetează acuzaţii privind comportamentul rapperului Kanye West, candidat la prezidențialele din SUA 2024

Producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat joi că a lansat o anchetă internă în urma unor acuzaţii de comportament nepotrivit care îl vizează pe rapperul american Kanye West, cu care a rupt recent colaborarea şi alături de care lansase gama de pantofi de sport Yeezy, transmite AFP.

Conform acelor acuzaţii, dezvăluite de revista americană Rolling Stone, Kanye West ar fi prezentat videoclipuri şi fotografii de natură pornografică - inclusiv o fotografie intimă cu fosta lui soţie, starleta de reality-show Kim Kardashian - unor angajaţi ai companiei Adidas şi ar fi avut faţă de aceştia anumite comportamente nepotrivite.

Grupul Adidas, ai cărui directori au primit reproşuri că ar fi închis ochii în faţa acestor comportamente, a precizat într-un comunicat că a lansat "imediat o anchetă independentă" pentru a investiga acest subiect.

Potrivit revistei Rolling Stone, mai mulţi foşti directori cu poziţii înalte în ierarhia grupului Adidas au trimis o scrisoare patronilor companiei, intitulată "Adevărul despre Yeezy".

Ei au acuzat compania germană că a dat dovadă de "lipsă de responsabilitate" şi că nu şi-a protejat suficient angajaţii în faţa "comportamentului pervers de prădător" al lui Kanye West "faţă de femei".

Angajaţii au mai spus că au trăit "ani de abuzuri verbale, tirade vulgare şi manevre de intimidare".

În acel document, membrii consiliului director al companiei Adidas şi alţi directori sunt acuzaţi că şi-au dezactivat "busola morală", "ignorând atât comportamentul public incendiar al rapperului american, cât şi plângerile echipei Yeezy" despre comportamentul problematic al artistului.

În comunicatul său de joi, compania Adidas a precizat că "nu este clar pentru moment dacă acuzaţiile aduse în acea scrisoare anonimă sunt adevărate".

Compania germană şi-a exprimat totuşi "întregul sprijin" faţă de angajaţii săi "pe durata perioadei în care vor fi reglate detaliile ce privesc rezilierea contractului" cu rapperul.

Adidas a rupt în luna octombrie colaborarea cu rapperul Kanye West din cauza remarcilor sale antisemite, punând astfel capăt un parteneriat comercial extrem de profitabil, care începuse în 2014.

Pierderile financiare asociate ruperii acelui parteneriat au fost estimate la 500 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2022, au anunţat reprezentanţii companiei Adidas la începutul lunii noiembrie. Vezi articolul aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel