Data publicării:

Twitter renunţă la limita de 280 de caractere. Internauţii vor putea avea postări mai lungi

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Fotografie creată de Brett Jordan, de la Pexels
Fotografie creată de Brett Jordan, de la Pexels

Twitter Articles este metoda prin care această platformă va renunţa la limita de 280 de caractere pentru postări. 

Jane Manchun Wong, cunoscut pentru că dă informaţii "pe surse" din interiorul companiilor de tehnologie, este cel care a făcut anunţul. 

"Este, posibil, un format pentru postări lungi pe Twitter. Vor avea mult potenţial. Mă gândesc, aşa rapid, la articole exclusive, newslettere, etc", a declarat Wong, conform Daily Mail

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că "lucrăm mereu pentru noi metode prin care oamenii să intre în conversaţii pe Twitter. Vom da mai multe detalii curând". 

Twitter s-a lansat în 2006, iar limita postărilor era la 140 de caractere. Această limită a fost mărită abia în 2018, când a fost dublată. 

Meta avertizează că ar putea închide Instagram şi Facebook în Europa

 

Raportul depus de Meta Platforms. Inc. la Comisia americană de supraveghere a pieței de capital (SEC) face referire la riscurile privind afacerile companiei lui Mark Zuckerberg, afacere care reunește rețelele sociale Facebook, Instagram, serviciul de mesagerie WhatsApp dar și celelalte business-uri din jurul lor. Rețelele sociale Facebook și Instagram, dar și alte servicii Meta sunt afectate în Europa de Regulamentul General de Protecție a Datelor Personale (celebrul GDPR) și de anularea Privacy Shield, cadrul de reglementare SUA-UE a transferului transatlantic de date personale. „Dacă nu se adoptă un nou cadru transatlantic de transfer de date și nu ne putem baza în continuare pe clauzele contractuale standard (SCC) sau pe mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom mai putea oferi în Europa o serie dintre cele mai importante produse ale noastre, inclusiv Facebook și Instagram, fapt care ne-ar afecta în mod semnificativ și negativ afacerile, situația financiară și rezultatele operațiunilor” - se plânge Meta.

Cadrul de reglementare a transferului de date UE-SUA, Privacy Shield, introdus în 2016, a fost invalidat în anul 2020 de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. În plus, celelalte prevederi legale pe care Meta se bazează pentru a transfera astfel de date, cum ar fi Clauzele Contractuale Standard (SCC), au fost supuse controlului de reglementare. În august 2020, Meta a primit un proiect preliminar de decizie din partea autorității irlandeze, care a concluzionat preliminar că soluția legală a Meta în ceea ce privește datele utilizatorilor europeni nu îndeplinește condițiile de conformitate cu GDPR. Astfel, IDPC a propus, preliminar, ca transferul de date din UE în SUA să fie suspendat. Compania americană a contestat la Înalta Curte Irlandeză decizia preliminară a autorității de protecție a datelor personale, în septembrie 2020. În mai 2021, instanța a respins contestațiile procedurale ale Meta Platforms Ireland, iar ancheta s-a reluat. „Credem că o decizie finală în această anchetă poate fi emisă din prima jumătate a anului 2022” - spune compania, în raport.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel