Twitter nu mai aplică politica de dezinformare COVID-19
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Mai mulți directori de top care supraveghează politicile de moderare a conținutului și punerea în aplicare, inclusiv fostul șef al departamentului de încredere și siguranță al Twitter, Yoel Roth, au părăsit compania.

Twitter nu va mai împiedica utilizatorii să răspândească informații false despre virusul Covid-19 sau vaccinuri, potrivit unei actualizări privind politicile sale de moderare a conținutului, anunță Politico.

Este o altă schimbare majoră sub noul proprietar Elon Musk, care a făcut presiuni pentru ”libertatea de exprimare” mai presus de orice altceva pe platformă. Pagina Twitter de dezinformare Covid-19 a fost actualizată cu o notă care spune că  platforma nu își va mai aplica politicile împotriva răspândirii de informații înșelătoare despre virus și vaccinuri – ceea ce a dus la peste 11.000 de suspendări de cont din 2020.

De la preluarea sa, Musk a concediat părți uriașe din companie, inclusiv mii de angajați contractuali și cu normă întreagă care erau responsabili pentru moderarea conținutului.

În același timp, câțiva directori de top care supraveghează politicile de moderare a conținutului și punerea în aplicare, inclusiv fostul șef al departamentului de încredere și siguranță al Twitter, Yoel Roth, au părăsit compania.

Deși Twitter nu a anunțat niciodată oficial schimbarea, utilizatorii Twitter au observat actualizarea politicii luni seară și a fost raportată pentru prima dată de CNN. Se pare că face parte din planurile lui Musk de a acorda ”amnistie generală” conturilor interzise anterior – precum cel al fostului președinte Donald Trump – iar miliardarul din tehnologie a spus că actualizează politicile în această săptămână care ar restabili mai multe conturi.

Acest lucru ar putea însemna că cele 11.230 de conturi suspendate de la intrarea în vigoare a politicii de dezinformare a Covid-19 a Twitter la începutul lui 2020 ar putea fi în curând sau sunt în curs de a fi restabilite. Unul dintre cei mai mari recidivi a fost reprezentantul Marjorie Taylor Greene (R-Ga.), al cărui cont personal a fost restabilit săptămâna trecută după ce a fost suspendat pentru încălcarea în mod repetat a politicii Twitter împotriva răspândirii de informații false despre Covid-19.

 

Citește și:

Grupul lui Musk vrea să împiedice ”roboții ucigași” să distrugă umanitatea: "Nu avem prea mult timp să acţionăm”

Lansat în 2014 de academicianul MIT Max Tegmark și înființat în capitala Belgiei în urmă cu câțiva ani pentru a lucra îndeaproape cu instituțiile, sarcina principală a Future of Life Institute este de a face față ”riscurilor existențiale”, adică evenimentelor capabile să distrugă sau să condamne omenirea, cauzate de noile tehnologii.

Grupul militează pentru crearea unei legi internaționale privind slaughterbots, numite și ”sisteme de arme autonome letale” sau ”roboți ucigași”, arme care folosesc inteligența artificială pentru a identifica, selecta și ucide ținte umane fără intervenția oamenilor.

Deși aceste arme par futuriste, rapoartele despre utilizarea lor încep să se înmulțească. Mai multe națiuni dezvoltă în prezent arme autonome letale, inclusiv Statele Unite, China, Rusia și Israel. Unele sisteme au fost deja implementate, cum ar fi turnurile de frontieră construite de producătorul sud-coreean de arme Dodaam Systems.

"Armele letale autonome amenință să devină a treia revoluție a războiului. Odată dezvoltate, ele vor permite ca toate conflictele armate să fie purtate la o scară mai mare", se arată într-o scrisoare trimisă de institutul de la Națiunile Unite... citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel