Data publicării:

Twitter a șters profiluri și postări la cererea Guvernului turc, în apropierea alegerilor

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Tracy Le Blanc/ Pexels
Fotografie de la Tracy Le Blanc/ Pexels

”După o serie de avertismente, am primit ceea ce ni s-a părut a fi cea mai mare amenințare la adresa serviciului de accelerare și, prin urmare, să menținem Twitter disponibil în weekendul electoral”, a tranmis Twitter.

Twitter, rețeaua de socializare deținută de miliardarul Elon Musk, s-a apărat împotriva criticilor adresate platformei, conform cărora, în apropierea alegerilor din Turcia platforma ar fi șters o serie de profiluri și conținut la cererea autorităților de la Ankara, potrivit Reuters.

Într-un mesaj postat chiar pe Twitter, divizia Global Government Affairs a rețelei de socializare a declarat că a purtat ”negocieri cu Guvernul turc  toată săptămâna trecută”, fiind acuzată că este ”singurul serviciu de social media care nu respectă pe deplin cerințele existente ale hotărârilor judecătorești”.

”Am fost în negocieri cu Guvernul turc de-a lungul săptămânii trecute, care ne-a spus clar că Twitter este singurul serviciu de social media care nu respectă în totalitate ordinele judecătorești existente”, a scris Twitter Global Government Affairs, indicând că au primit ceea ce credeau a fi ”amenințarea finală de a limita serviciul”.

Limitarea serviciilor Twitter

”După o serie de avertismente, am primit ceea ce ni s-a părut a fi cea mai mare amenințare a limitării serviciilor, așa că pentru a menține Twitter disponibil în weekendul electoral, am luat măsuri împotriva a patru profiluri și 409 tweet-uri identificate prin ordonanțe judecătorești”, a adăugat Twitter, potrivit Turkish Minute.

”Ne-am comunicat în mod direct preocupările noastre cu privire la libertatea de exprimare”, a adăugat Twitter, declarând că vor continua să obiecteze în instanță împotriva ordinelor.

Twitter a publicat, de asemenea, ordonanțe judecătorești care au inclus conturile și link-urile către tweet-urile pe care Guvernul turc a vrut să le restricționeze în țară.

Cele patru conturi restricționate au criticat în mod activ Guvernul turc, dintre care unul era al unui jurnalist legat de mișcarea Fethullah Gulen, care este acuzat că este în spatele tentativei de lovitură de stat din 2016 în Turcia. Mișcarea Fethullah Gulen este considerată de către Guvernul turc ca fiind o organizație teroristă.

Citește și: 

ALEGERI TURCIA 2023, turul II, 28 mai: Erdogan vs. Kilicdaroglu. Pe cine susține candidatul de pe locul al treilea

Alegerile prezidențiale de duminică, din Turcia, îi aruncă pe primii doi clasați, respectiv pe preşedintele în execiţiu, Recep Tayyip Erdogan, şi liderul opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, în turul doi de scrutin, ce va fi organizat în 28 mai 2023, citează news.ro. 

Agenția de presă Anadolu punctează că turul doi de scrutin reprezintă o premieră în istoria modernă a Turciei. Recep Tayyip Erdoğan a obținut 49,51%, pe când Kemal Kılıçdaroğlu 44,88%... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel