Urmărește emisiunea live
Twitter a fost SUSPENDAT în Nigeria după ce a șters o postare a președintelui
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Reţeaua de socializare Twitter a fost suspendată în Nigeria, după ce o postare a preşedintelui ţării a fost ştearsă. 

Nigeria a suspendat vineri pe termen nedeterminat activitatea Twitter în această ţară, la două zile după ce reţeaua de socializare i-a şters preşedintelui Muhammadu Buhari o postare în care acesta îi ameninţă pe secesioniştii regionali, relatează Reuters şi AFP.

Postarea în care Buhari ameninţă cu pedepsirea grupurilor acuzate de atacuri asupra clădirilor guvernamentale a fost retrasă de Twitter în virtutea politicii acesteia de combatere a comportamentului abuziv, explică reţeaua de socializare.

În replică, Ministerul Informaţiilor şi Culturii nigerian a anunţat că guvernul federal a suspendat, pe durată nedeterminată, activităţile serviciului de microblogging şi de socializare Twitter. Totuşi, vineri la prânz reţeaua de socializare încă era accesibilă în Nigeria, scrie Agerpres. 

Polonia vrea reguli pentru reţelele sociale la blocarea utilizatorilor 

Polonia vrea să restricționeze capacitatea rețelelor sociale de a bloca conturile utilizatorilor, după ce contul lui Donald Trump a fost suspendat de către Twitter.

Guvernul polonez, după blocarea conturilor președintelui american Donald Trump pe rețelele de socializare, a anunțat pregătirea unei legi care să facă imposibile astfel de acțiuni ale rețelelor sociale în Polonia, potrivit The Guardian.

"Eliminarea informațiilor care nu încalcă legea va fi interzisă, iar de acest  lucru vor trebui să țină cont toate platformele care operează în Polonia", a declarat Sebastian Caleta, secretar de stat la Ministerul Justiției din Polonia.

Proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției va interzice astfel rețelelor sociale ștergerea postărilor care nu încalcă legile poloneze. Partidul "Drept și dreptate" al guvernării din Polonia l-a susținut ideologic pe Trump în multe probleme. În ultimii ani, partidul a fost de asemenea acuzat că a încercat să restricționeze libertatea de exprimare, iar unii dintre membrii săi sunt cunoscuți pentru retorica lor dură pe rețelele sociale împotriva LGBT și a refugiaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel