TV2: Oficiali ai statului român au angajat Black Cube
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
TV2 din Israel a transmis un reportaj despre dosarul ”Black Cube” din România, potrivit Antena 3. 

”Au fost date informații despre doamna Kovesi în mod oficial de către persoane oficiale ale statului român. Acum du-te și explică că domnul Daniel Dragomir, fost ofițer de informații român, a fost în spate. Dragomir ascunde pe cineva care nu vrea să iasă la lumină în România. Nu putem să demonstrăm că dl Dragomir nu este cel care ne-a cerut informația, ci persoane în poziții foarte înalte în statul român. Statul român și niciun stat nu o să iasă să spună că a fost făcut de el până la urmă. Acest lucru evident aruncă o umbră foarte neplăcută împotriva statului israelian. Dacă faci o greșeală la nivelul acesta, pare ca evident că nu o firmă privată vrea să afle informații despre o oficialitate a statului român, ci statul israelian o face. Du-te și demonstrează că statul israelian nu are nicio implicare.” sunt declarațiile din reportaj. Mai mult, cei doi israelieni vorbesc despre ”un președinte”.

Israelienii de la Black Cube au luat 100 de milioane de dolari pentru Kovesi. 

[citeste si]

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, este anchetat în dosarul Black Cube. 

Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că ”Ei (n.r. israelienii de la Black Cube) au acum anumite interese, nu știu ce interese. Este neobișnuit să-și dezvăluie în acest mod clienții. Ceea ce fac ei acum nu este, în opinia mea, o dorință de a se afla adevărul, este mai degrabă dorința de a servi niște interese, fie clientul real, fie este o răzbunare (n.r. pentru că au fost arestați pe teritoriul României.)”. 

Informațiile obținute despre Laura Codruța Kovesi urmau să fie publicate în publicațiile internaționale, iar aceste lucrur ar fi dus ”la decredibilizarea în plan internațional a doamnei Kovesi, puternică astăzi în România și datorită sprijinului internațional. Nu ai cum să plătești 100 de milioane pentru o asemenea acțiune, sunt neverosimile”. 

Informațiile au fost prezentate de Oana Zamfir, vineri seară, la emisiunea ”Exces de putere”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel