Tusk, despre Iohannis: Este grădinar, tâmplar, visător, un lider bun, construieşte, nu distruge
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Donald Tusk l-a lăudat pe preşedintele Klaus Iohannis, la decernarea premiului „Coudenhove-Kalergi" pentru meritele deosebite de politician.

Președintele Klaus Iohannis a primit la Palatul Cotroceni Premiul European „Coudenhove-Kalergi" pentru anul 2020, pentru meritele deosebite de politician, dedicarea fata de valorile europene si contributia sa la integrarea Romaniei in comunitatea europeana.

La evenimentul de miercuri, de la Palatul Cotroceni, a participat şi preşedintele PPE Donald Tusk.

„Este greu să găsesc o metafora mai buna - şi tâmplar, şi grădinar, tot ce au nevoie oamenii de la un lider este aici: răbdare, gentileţe, atenţie, abilitatea de a crea, o aptitudine de a rezolva probleme. Un lider bun contruieste, nu distruge. Este un visător, dar în acelaşi timp e cu picioarele pe pământ. Stiu despre ce vorbesc, pentru că tatăl şi bunicul meu au fost tâmplari. Este un politician care inspira încredere oamenilor. Este un semn al speranţei pentru ei. E ceva, nu?", a afirmat Donald Tusk, conform Mediafax. 

"Iohannis nu manipulează emoţional"

Fostul președinte al Consiliului European a adăugat că șeful statului nu manipulează emoțional și apără valorile pe care mulți politicieni le resping.

„Klaus Iohannis este un politician excepţional. Oamenii îl urmăresc chiar daca spune adevărul şi nu manipulează din punct de vedere emoţional. Poate acesta este şi motivul pentru care îl urmăresc: apară valorile respinse de mulţi politicieni şi care astăzi necesita curaj. A găsit cheia către inimile oamenilor, necedand tentaţiilor populismului. Aşa că daţi-mi voie să evoc câteva imagini cu eroul ceremoniei de astăzi. Îl ştiţi foarte bine, nu este nevoie să amintesc nimănui din Romania de el, desi este modest şi nu îi place să vorbească despre el: Klaus Iohannis", a conchis Tusk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel