Tuse prelungită. Medicul Egri Eduard: Cazul în care nu e recomandată mierea de albine
Medicul Egri Eduard a făcut câteva precizări importante despre tusea prelungită la copii.
„După acest val de viroze și gripe, mulți copii vor continua să tușească și aici am câteva observații:
1. După o viroză, la unii copii tusea poate persista până la câteva săptămâni mai ales la preșcolari față de copiii mai mari, o numim tuse post virală sau reziduală
2. Nu se recomandă tratamentul acesteia la copii mici deoarece siropurile de tuse nu aduc suficiente beneficii
3. Unele studii vorbesc de anumite beneficii ale mierii de albine, dar aceasta nu se recomandă de a fi administrată copiilor sub 1 an
4. Bineînțeles, dacă i se schimbă caracterul, devine mult mai intensă și apar alte simptome, cum ar fi febra, durerea de cap, răgușeala etc, este recomandată prezentarea la medic, deoarece probabilitatea de apariție a complicațiilor sau a altei afecțiune respiratorie este mare
5. Tusea prelungită post virală nu înseamnă astm bronșic și nici risc pentru copil de a dezvolta această maladie
6. Tusea nu este un dușman al copilului, ci un mecanism de apărare extrem de eficient care ajută la eliminarea secrețiilor, rezidurilor sau chiar a corpilor străini din căile respiratorii. Dacă nu ne-am fi născut cu acest reflex, cel mai probabil nu am fi supraviețuit pe acest pământ!”, a scris, duminică, 10 aprilie, pe Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.
Citește și / Peste 900 de noi cazuri de Covid
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 912 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 539 mai puține față de ziua anterioară. 102 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 103 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.097 cu 105 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 279 persoane, cu 8 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 279 pacienți internați la ATI, 238 sunt nevaccinați.
Din totalul pacienților internați, 129 sunt minori, 126 fiind internați în secții, cu 21 mai mult decât în ziua anterioară, și 3 în ATI, la fel ca în ziua anterioară.
Până duminică, 65.207 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.
În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 9 decese (5 bărbați și 4 femei), niciunul anterior intervalului de referință.
Dintre cele 9 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria de vârstă 70-79 de ani și 6 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
Din totalul de 9 pacienți decedați, 8 au fost nevaccinați și unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea vârsta între 70-79 de ani și prezenta comorbidități.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News