Tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului din Constanța. Cum te poți înscrie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului din Constanța. Cum te poți înscrie / Foto: Pixabay, de OCVS
Tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului din Constanța. Cum te poți înscrie / Foto: Pixabay, de OCVS
La situl arheologic din zona Cazinoului din Constanța vor fi organizate tururi subacvatice gratuite.

La Constanța vor fi organizate tururi subacvatice gratuite. Situl arheologic subacvatic din zona Cazinoului din Constanţa va fi vizitat gratuit, timp de o lună, de 400 de tineri echipaţi în costume de scufundare şi însoţiţi de ghizi, au anunţat, luni, iniţiatorii proiectului, potrivit Agerpres.

"Vestigii subacvatice 2022"



Proiectul cultural "Vestigii subacvatice 2022" promovează în rândurile publicului tânăr vestigii ale zonei de est a cetăţii antice Tomis, aflate în prezent sub apele Mării Negre.

Conform organizatorilor, în perioada 4 iulie - 5 august, 400 de tineri echipaţi în costume de scufundare şi însoţiţi de cinci ghizi - scafandru arheolog vor vizita în mod gratuit situl arheologic subacvatic din zona Cazinoului din Constanţa. Obiectivele ce vor fi vizitate se află la adâncimi cuprinse între 2 şi 8 metri şi nu mai departe de 500 de metri de mal.

"Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic şi se va desfăşura în mod responsabil şi neinvaziv, vestigiile urmând să fie privite de la o distanţă de minumum un metru. Tururile subacvatice se vor desfăşura sub coordonarea şi supravegherea celor cinci ghizi din cadrul proiectului, toţi având specializarea de scafandru arheolog", a declarat managerul de proiect, Georgiana Rusu, printr-un comunicat de presă.

Cum te poți înscrie



Programul de scufundări se va întinde pe durata a cinci săptămâni, în zilele de luni până vineri.

Pentru evitarea aglomeraţiei la vestiare şi pe traseul de vizitare, grupurile de vizitatori vor fi programate în două serii, de la ora 10.00 şi de la ora 13.00. Înscrieri, în limita locurilor disponibile, se pot face pe pagina de Facebook a proiectului sau la tel. 0721905334, între orele 10.00 şi 20.00.

Proiectul este organizat de Asociaţia Culturală Georgiana Rusu în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa şi finanţat de Primăria Constanţa, având valoarea de 167.500 lei, din care 150.000 lei reprezintă contribuţia municipalităţii şi 17.500 lei contribuţia beneficiarului. 

Există rechini în Marea Neagră? Care este probabilitatea să fii atacat de un rechin pe litoralul românesc

După tragedia din Egipt, acolo unde două femei au fost ucise de rechini, una dintre ele fiind româncă, probabil că mulți se întreabă dacă în Marea Neagră există rechini și care este probabilitatea să fii atacat de un rechin atunci când te afli în vacanță pe litoralul românesc. Aflați că, din fericire, în Marea Neagră nu există cele mai renumite specii de rechini, cunoscute că fac victime în alte zone ale lumii.

Singura specie care se găsește în Marea Neagră este câinele de mare. I se spune așa pentru că scafandrii care se ocupă cu studiul viețuitoarelor marine au observat că acest rechin se comportă exact ca un lup atunci când vânează. Câinele de mare a fost observat și în Marea Mediterană, Marea Baltică, Marea Nordului, dar și în apele reci ale Oceanele Atlantic sau Pacific. Totuși, cea mai mare populație a acestei specii de rechin se găsește în Marea Neagră. De-a lungul timpului, în apele mării noastre au fost văzute și alte specii de rechin, dar este vorba despre cazuri izolate. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel