Turul Ciclist al României 2021, start de la Universitatea de Vest din Timişoara
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 30 aug 2021, 22:59
WhatsApp
Foto ilustrativ: T B - Pexels
Foto ilustrativ: T B - Pexels
La Universitatea de Vest din Timişoara, pentru al doilea an consecutiv, se dă Startul în Turul României - cea mai importantă cursă ciclistă anuală.

Universitatea de Vest din Timişoara este onorată să găzduiască, pentru al doilea an consecutiv, Startul celei mai importante curse cicliste anuale, Turul României 2021. Astăzi, în perimetrul parcării centrale a UVT, a fost organizată prezentarea celor 15 echipe internaţionale, provenind din 10 ţări, înscrise în această ediţie a Turului României. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Ciclism şi ai partenerilor săi, Guvernul României, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Auchan România.

Din partea partenerilor locali, cei care se asigură de buna organizare a Startului acestei ediţii, au participat Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, alături de Preşedintele Consiliul Judeţean Timiş, domnul Alin Nica, şi de Viceprimarul Municipiului Timişoara, domnul Cosmin Tabără.

În deschiderea evenimentului a fost organizată Cursa Copiilor, tot în locaţia parcării centrale a UVT, la care au participat peste 150 de copii cu vârste între 3 şi 14 ani. Spre deosebire de cicliştii profesionişti din concurs, copiii participă la competiţii pentru că li se pare ceva distractiv. Avem convingerea că, în acest fel, copiilor li se dezvoltă, în timp, spiritul de fair-play şi pasiunea pentru o viaţa sportivă.

Prima zi a Turului României, marţi, 31 august, va fi dedicată cursei Prolog, desfăşurată în Timişoara. Nimic nu poate atrage mai mult publicul decât o "defilare" a fiecărui sportiv pe străzile oraşului. În acest caz, totul se întâmplă în contratimpul circuitului de 4 km, din centrul Timişoarei. Pentru ciclişti, să poţi pedala pe un circuit central, încurajat de sute de spectatori, este un boost moral enorm înaintea celor 5 etape dificile. Programul etapei Prolog cuprinde Startul Prologului (ora 18:00), Finish-ul Prologului (ora 20:00) şi Ceremonia de premiere (ora 20:20), toate organizate în Parcarea Universităţii de Vest din Timişoara. Întregul program al competiţiei din Turul României 2021 poate fi consultat pe pagina web turulromaniei.ro.

Ce a declarat rectorul Marilen PirteaAstăzi, în evenimentul de prezentare a echipelor participante la Turul României 2021, Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, a subliniat: "Ne bucurăm să fim parte a unui eveniment sportiv de talie internaţională şi să contribuim la promovarea României pe harta ciclismului internaţional, alături de Federaţia Română de Ciclism şi de partenerii săi: Guvernul României, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Auchan România. Universitatea noastră nu poate sta departe de sport, în general, şi de aceea, prin Clubul Sportiv Universitar din UVT, în care funcţionează 9 secţii sportive, susţinem sportul de masă şi sportul de performanţă. UVT este cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul ţării, în care vocaţia sportivă este preţuită şi stimulată. Tocmai de aceea, această universitate de renume susţine cu bucurie o echipă de ciclism, UVT - Devron West Cycling Team, cu care ne mândrim şi care a obţinut, în acest an, nu mai puţin de cinci titluri de campioni naţionali, în campionatele României şi Republicii Moldova. Chiar dacă în această ediţie a Turului României nu putem participa fizic, culorile ţării noastre sunt purtate de studentul şi sportivul nostru Iustin Văidian, alături de lotul Naţional de Ciclism al României. Suntem mândri că această competiţie prestigioasă în plan internaţional debutează, al doilea an consecutiv, de la Timişoara, de la UVT, o universitate în care fiecare student poate să-şi găsească cea mai bună versiune a sa, prin ambiţie, implicare, creativitate şi pasiune. Mult succes tuturor echipelor şi lanţ întins în Mica Buclă 2021!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?