Turneului Campionilor: Casper Ruud îl va înfrunta pe Novak Djokovic în finală
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Novak Djokovic, numărul opt mondial, va juca a cincea sa finală în acest an  Foto: Facebook
Novak Djokovic, numărul opt mondial, va juca a cincea sa finală în acest an Foto: Facebook
Tenismanul norvegian Casper Ruud, numărul 4 mondial, îl va întâlni pe sârbul Novak Djokovic în finala Turneului Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins, sâmbătă, la Torino, pe rusul Andrei Rublev (cap de serie numărul 7), cu 6-2, 6-4. 

La 23 de ani, care a jucat două finale de Mare Şlem anul acesta, la Roland Garros şi US Open, participă pentru a doua oară la turneul care reuneşte cei mai buni opt jucători ai sezonului, după ce anul trecut s-a oprit în semifinale. Începutul semifinalei a fost echilibrat, fiecare jucător reuşind să îşi facă serviciul de două ori (2-2), după care Rublev a pierdut opt ghemuri la rând, astfel că victoria pentru Ruud a fost o formalitate în cele din urmă.

Djokovic (35 ani) va încerca duminică să egaleze recordul de titluri cucerite de Roger Federer la Turneul Campionilor, şase, ediţia din acest an a competiţiei având cel mai mare premiu pus în joc până acum, 4.740.300 de dolari.

Numărul opt mondial va juca a cincea sa finală în acest an (una singură pierdută, la Mastersul 1.000 de la Paris). În semifinale, Djokovic a trecut de americanul Taylor Fritz cu 7-6 (7/5), 7-6 (8/6), potrivit Agerpres.

Novak Djokovic, undă verde pentru Australian Open

Novak Djokovic va beneficia de o viză care să îi permită participarea la Openul Australiei, programat între 16 şi 29 ianuarie 2023, la un an după expulzarea sa din această ţară, legată de absenţa vaccinării împotriva Covid, anunţă mass-media australiană, citată de AFP. 

Guvernul australian a decis să-i acorde o viză lui Djokovic, campion la Australian Open de nouă ori (un record), au indicat postul de televiziune ABC şi alte surse media de la antipozi, fără alte precizări. Solicitaţi marţi de AFP, ministrul australian al Imigraţiei şi responsabilii Federaţiei australiene de tenis nu au comentat deocamdată acest anunţ.

Dar cazul părea să fie pe drumul cel bun în ultimele săptămâni, datorită schimbării guvernului din Australia, coaliţia conservatoare aflată la putere în momentul expulzării sârbului fiind înlocuită de atunci cu un cabinet de centru-stânga condus de laburistul Anthony Albanese.

Vezi și: Roger Federer a vorbit despre situaţia Simonei Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj: Abia acum, retras, am scăpat de stres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel