Turnați vinul rămas într-un borcan și acoperiți-l cu o folie de plastic: cea mai neplăcută problemă a verii va rămâne amintire
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Turnați vinul rămas într-un borcan și acoperiți-l cu o folie de plastic - cea mai neplăcută problemă a verii va rămâne amintire. Sursa - Pexels
Turnați vinul rămas într-un borcan și acoperiți-l cu o folie de plastic - cea mai neplăcută problemă a verii va rămâne amintire. Sursa - Pexels
Iată un remediu genial și super eficient pentru a profita de vinul rămas: turnați-l într-un borcan și acoperiți cu folie alimentară!

După o masă cu prietenii, se poate întâmpla să ne rămână puțin vin în sticlă. Evident că poate fi  păstrat la frigider, deși aroma vinului nu mai este aceeași după câteva zile. Există, însă, și o metodă alternativă și foarte utilă de utilizare a vinului. 

Turnați vinul într-un borcan și acoperiți-l cu folie de plastic. Acest remediu pentru vinul rămas este genial.  Ei bine,  vorbim în special despre vinul roșu.

Elimină petele galbene de pe obiectele sanitare: zece picături din acest produs sunt suficiente

Vinul roșu rămas poate fi folosit pentru a rezolva o problemă de vară cu adevărat enervantă cu care ne confruntăm cu toții. Este vorba despre țânțari, muște, viespi și albine, care ne invadează case de îndată ce începe să se încălzească. 

Ei bine, ceea ce ai nevoie, pe lângă vinul roșu, este un borcan simplu, o folie alimentară și o scobitoare. Turnați vinul în borcan, umplându-l aproape pe jumătate și acoperiți-l cu folie alimentară, astfel încât să acționeze ca un dop.

Apoi străpungeți folia ca o strecurătoare. Așezați borcanul pe pervaz sau lângă balcon. Insectele vor fi atrase de lichid și vor fi prinse în borcan.  

Pune oregano pe pervaz: condimentul minune te scapă de cea mai urâtă problemă a verii 

Oregano este o plantă, care oferă nenumărate beneficii organismului. Este un antioxidant puternic, care, luat sub formă de decoct, este capabil să regenereze sistemul respirator și să acționeze ca un regulator  al intestinului. Din acest motiv,  oregano se folosește în ceaiuri.

Oregano este un condiment cu nenumărate beneficii pentru sănătate și nu numai!  Planta este o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, și sudului și centrului Asiei. În climatele nordice, unde temperatura este mai rece, este adesea cultivată anual.


Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde! Le puteți folosi într-o rețetă indiană, care vă va cuceri

Oregano se pretează la multiple întrebuințări, mai ales în bucătărie unde este folosită pentru a da un plus de nota multor preparate. Este folosit ca ingredient aromatizant esențial în prepararea cărnii, salatelor, peștelui, omletelor, fripturilor și a sosurilor.

Utilizarea neobișnuită a acestui condiment:  iată ce vă poate ajuta!

Dar, pe lângă faptul că este foarte util în bucătărie, dacă puneți oregano pe pervaz, acest lucru vă scapă, definitiv, de o problemă care apare primăvara și vara.  Vorbim de insectele care net intră în case în căutarea hranei.

Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat: hainele și cearșafurile vor fi parfumate

În această perioadă a anului ne putem confrunta cu o invazie de furnici. Oregano însă va rezolva această problemă. Mirosul său este insuportabil pentru aceste insecte și plasarea lui pe pervaz le va ține departe de casele noastre.  Doar o mână de oregano uscat, pus pe pervaz,  și furnicile vor fugi fără să mai încerce să pătrundă în casă.

În lipsa acestui condiment, există și alte ingrediente naturale cu aceeași putere, precum florile de garoafă, boabele de cafea, scorțișoara, lămâia. Toate aceste ingrediente sunt prost tolerate de furnicile, care cu siguranță va evita să mai intre în casă, căutarea hrănii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel