Turmă de oi, atacată de URȘI în plină zi. VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Turmă de oi atacată de urși / Foto: Unsplash
Turmă de oi atacată de urși / Foto: Unsplash
O turmă de oi a fost atacată de urși în plină zi. S-a întâmplat la o stână din județul Mureș. 

Scene cutremurătoare la o stână de oi din județul Mureș. Mai mulți urși flămânzi au atacat turma ziua în amiază mare, transmite Realitatea Plus. Cei doi ciobani au încercat din răsputeri să gonească animalele sălbatice, dar n-au avut nicio șansă. Când au observat urșii au fugit imediat spre turmă și au început să țipe, dar urșii nu s-au speriat. Au chemat și câinii care au început să latre, dar nici aceștia nu i-au putut alunga. Ciobanii spun că trec tot mai des prin astfel de momente. Urșii vin flămânzi și le atacă animalele. Imaginile au fost filmate în comuna Sachiz din județul Mureș. Vă avertizam ca au un puternic impact emoțional. 

 

Număr mare de urși și în Harghita

Și în județul Harghita a fost identificat un număr mare de urși ieșiți la prădat. Jandarmii harghiteni au intervenit, în ultimele 24 ore, pentru îndepărtarea a opt urşi a căror prezenţă a fost semnalată la numărul de urgenţă 112, transmite Agerpres.

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita a informat că primul apel a fost primit luni seara, de la o femeie care anunţa că o ursoaică cu doi pui se află pe Aleea Sfânta Ana, iar alţi trei urşi sunt în faţa primăriei din Băile Tuşnad. A fost trimis imediat un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care a îndepărtat un urs din apropierea unui magazin, ceilalţi părăsind zona unde fuseseră semnalaţi şi retrăgându-se în pădure.

Al doilea apel a fost făcut o oră mai târziu, un bărbat semnalând prezenţa unui urs pe strada Gării şi a altuia în faţa primăriei. Aceeaşi patrulă din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a îndepărtat animalele înspre zona împădurită. Din cele relatate de către ambii apelanţi, urşii se aflau în căutare de hrană. Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu.

Mesaje RO-ALERT



De asemenea, locuitorii staţiunii au fost avertizaţi despre prezenţa urşilor prin mesaje RO-ALERT trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, iar la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

De la începutul anului, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înregistrate un număr de 58 de apeluri de urgenţă, prin care era semnalată prezenţa urşilor în apropierea aşezărilor umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel