Turistul căzut într-o prăpastie de pe traseul Jepii Mari a fost salvat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Salvamontiştii l-au condus în siguranţă până în staţiunea Buşteni pe turistul căzut, sâmbătă, într-o prăpastie de pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi, bărbatul reuşind să iasă singur din râpă.

VEZI ȘI: Alertă meteo. Se întorc ninsorile și viscolul

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani l-au condus în siguranţă până în staţiune pe turistul care a alunecat într-o prăpastie de pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi.

Acesta a reuşit să iasă singur din râpă înainte ca salvamontiştii să ajungă la el, însă nu a anunţat echipa de salvatori montani despre acest fapt.

Gheorghe Haiduc a mai spus că turistul, care era însoţit de alte două persoane, nu era echipat corespunzător pentru munte şi că "norocul său a fost că a alunecat înainte de a ajunge în partea mai grea a traseului".

"Plecaseră (n.r. - turiştii) spre Piatra Arsă şi au avut noroc că au alunecat în prima parte a traseului pentru că sus pe munte condiţiile sunt foarte grele", a spus Haiduc.

Salvatorii montani le reamintesc turiştilor că în această perioadă toate traseele din Masivul Bucegi sunt închise şi le recomandă să nu se depărteze de unităţile de cazare. De altfel, meteorologii au anunţat că riscul producerii de avalanşe în Munţii Bucegi, dar şi în Munţii Făgăraş, este însemnat, fiind de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, întrucât zăpada proaspăt depusă nu are aderenţă la straturile mai vechi, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel