Turistă rătăcită în Retezat, găsită moartă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Salvamont Hunedoara
Foto: Salvamont Hunedoara
O turistă în vârstă de 61 de ani care s-a rătăcit pe masivul Retezat în urmă cu trei zile, a fost găsită decedată pe malul Lacului Slăvei, miercuri după-amiază, de o echipă a jandarmilor montani, potrivit Agerpres.

Potrivit ultimelor informaţii, femeia plecase duminică pe un traseu dificil din munţii Retezat cu plecare din Râuşor, spre vârful Bucura, lacul Zănoaga, Gura Apelor, însă nu a mai ajuns la locul de întâlnire cu soţul ei, care a alertat echipele de intervenţie luni dimineaţa.

“Turista a fost observată de către un echipaj al jandarmilor. Echipele de la Poliţie şi Parchet vor face constatările la faţa locului, după care turista va fi transportată la Serviciul de Medicină Legală. Nu ştim ce a căutat în acea zonă pentru că acolo era ieşită total din traseul turistic. Din păcate, finalul nu a fost unul fericit”, a declarat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii nu exclud însă posibilitatea ca femeia să se fi rătăcit pe munte.

″În toată această perioadă jandarmii montani şi salvamontiştii au acţionat într-un mediu dificil, cu temperaturi scăzute, vânt puternic şi vizibilitate redusă. Jandarmii montani vor rămâne în zona în care persoana a fost găsită până la efectuarea cercetării la faţa locului de către organele abilitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, Nicolae Răducu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel