Turist decedat pe munte. Salvamontiștii, cu sechestru pe mașina specială de intervenții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un turist a decedat pe munte în urma unui atac de cord. Echipa de intervenţie a ajuns la turist cu mare întârziere din cauza lipsei unui mijloc de deplasare adecvat pentru zona muntoasă.

UPDATE: Asociatia Composesoratul Borsa a transmis o replică. VEZI AICI DREPTUL LA REPLICĂ

Un turist în vârstă de 68 de ani, care a suferit un atac de cord, aflat în apropierea versantului muntos Pietrosul Rodnei nu a putut fi salvat vineri de echipa Salvamont Borşa pentru că maşina de intervenţii a fost sechestrată recent de executorul judecătoresc, a declarat vineri presei şeful Salvamont din oraşul Borşa, Ioan Timiş.

"Bărbatul în vârstă de 68 de ani, din oraşul Deva, se afla în concediu la Borşa, împreună cu soţia. Bărbatul a suferit un atac de cord, iar soţia lui a sunat să ceară ajutor. Am solicitat prima dată intervenţia unui elicopter pentru a ajunge mai repede, dar nici la Târgu Mureş şi nici la Arad nu era disponibil. Paramedicul a stat de vorbă cu soţia acestuia pe telefon pentru a-i acorda primul ajutor. Am ajuns la turist folosind o altă maşină, care s-a defectat pe drum şi a trebuit să parcurgem pe jos aproape 3 kilometri. (...) După o oră de resuscitare a fost declarat decesul", a spus Ioan Timiş.

El a precizat că maşina special echipată pentru intervenţii, un SUV 4×4, cu care ar fi ajuns în scurt timp la victimă, a fost sechestrată joi de către executorul judecătoresc în dosarul în care Composesoratul Borşa solicită retrocedarea a peste 17.000 de hectare de pădure, Serviciul Salvamontul aflându-se în subordinea primăriei.

Vezi și: Alertă la Mănăstirea Turnu din Călimănești. Populația, avertizată prin RO-Alert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel