Turist atacat de viperă în mijlocul iernii. Salvamont Zărnești: Acest caz atipic ne arată că nimic nu este imposibil
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Turist atacat de viperă în mijlocul iernii. Salvamont Zărnești: Acest caz atipic ne arată că nimic nu este imposibil  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Turist atacat de viperă în mijlocul iernii. Salvamont Zărnești: Acest caz atipic ne arată că nimic nu este imposibil / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un tânăr a fost atacat de viperă în Munții Piatra Craiului.

Deși pare un caz imposibil având în vedere că e iarnă, un tânăr a fost atacat de o viperă în Munții Piatra Craiului. Salvamont Zărnești a publicat pe pagina de Facebook informații referitoare la modul în care turistul a fost coborât de pe munte, după care, cu mult noroc, a reușit să ajungă la Spitalul Județean Brașov:

„Probabil ca pentru mulți dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă... chiar dacă ne aflăm în luna decembrie și stratul existent de zăpada a făcut ca toată creasta să fie albă...

Persoana in cauză a sunat la 112, după ce a fost atacată de o viperă, în creasta, foarte aproape de Vf. Ascuțit. Pentru acțiunea de salvare au fost esențiale colaborarea salvatorilor montani din Zărnești cu operatorii 112, indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgență, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuțit și sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.“, precizează Salvamont.

Cum a decurs atacul șarpelui

Tânărul, cu experiență în privința drumețiilor pe munte, a fost atacat de o viperă care ieșise să se încălzească la soare în timpul zilei. Bărbatul stătea cu fața la o stâncă în momentul în care, dintr-o crăpătură a fost atacat fulgerător de șarpe. Evenimentul a avut loc lângă Vârful Ascuțit, la Padina Popii.

Șansa tânărului a fost faptul că s-a ferit și ar fi fost împroșcat cu venin pe față, care s-a absorbit mai lent în organism. A alunecat și s-a lovit puternic în zona toracelui.

Având în vedere gravitatea situației, ar fi fost necesară intervenția elicopterului, dar pentru că se însera, un alergător montan care era în zonă i-a sărit în ajutor. Acesta l-a spălat pe față, dar și acesta și-a dus mâinile la față și a fost afectat ușor de venin.

Salvatorul l-a coborât pe tânăr spre baza muntelui până când a făcut joncțiunea cu salvamontiștii, care l-au dus la Cabana Curmătura. Și acesta a avut nevoie de asistență medicală, dar fiind în stare mai ușoară, a fost examinat de medicii de la Spitalul din Zărnești, scrie Newsbv.ro.

Starea de sănătate a turistului a rămas stabilă

„Vlad a coborât în timp record victima din Vf. Ascuțit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărnești, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgență specializat din cadrul dispeceratului. În mai puțin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orășenesc Zărnești și în final, la Spitalul Județean Brașov, starea sa de sănătate fiind stabilă.

Mulțumim pentru sprijin tuturor celor implicați în acțiunea de astăzi.“, au scris cei de la Salvamont Zărnești pe Facebook.

Un bărbat și-a injectat venin de VIPERĂ în sânge, timp de 32 de ani. Susține că l-a înviorat

Un american în vârstă de 55 de ani şi-a injectat venin de viperă în sânge, timp de 32 de ani. Cel puţin aşa susţine Steve Ludwin, care lucrează într-un laborator în care se fac experimente pe reptile. De acolo și-ar fi procurat bărbatul veninul de viperă. Deşi povestea lui nu pare credibilă pentru că testele au arătat că numai un strop de venin este de ajuns să omoare un om, prin coagularea sângelui în câteva secunde, bărbatul spune că povestea lui e reală.

Mai mult, Steve Ludwin spune că veninul de viperă l-a înviorat şi că, deşi avea 46 de ani atunci când şi-a făcut analizele, doctorii l-au anunţat că avea metabolismul unui tânăr de 28 de ani (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel