Turismul în Delta Dunării se diversifică. Horia Teodorescu (CJ Tulcea): Vrem ca oferta pe care o facem vizitatorilor să fie una aparte. Încercăm să extindem sezonul turistic
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 04 oct 2022, 12:22
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre turismul din Delta Dunării.

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a explicat care sunt planurile pentru a revigora turismul deltaic și pentru a-l extinde pe o perioadă ma lungă de timp, astfel încât pierderile din sezonul rece să fie acoperite:

„A fost, recent, Festivalul Borșului de Pește la Jurilovca, ați avut un moment extraordinar, un festival cu mii de participanți la Enisala, ce plănuiți în această perioadă de extra-sezon?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu, adăugând că, „din păcate, greșeala de a interzice total vânătoarea restrânge sezonul turistic în deltă. Hotelurile, pensiunile ar fi avut clienți și acum, pe vreme de iarnă“.

„Sezonul turistic în Delta Dunării este unul mai lung decât cel de pe litoralul românesc. Lucrăm în echipă cu toți operatorii să vedem care sunt serviciile pe care le putem oferi turiștilor. Nu știu dacă a fost greșeală, cât a fost o exagerare că s-a oprit vânătoarea. A rămas doar la șacali, dar și aceea controlată. Bineînțeles, o vânătoare controlată trebuia, pentru că eu îmi aduc aminte că în zona noastră erau turiști, atunci când vânătoarea era permisă, și foarte mulți străini ne călcau pragul, parte din pensiunile din acea vreme, acum 20-25 de ani, funcționând inclusiv iarna.

Acum se încearcă foarte mult ca oferta pe care delta și turismul din deltă o face către turist să fie una aparte, către cei care preferă mâncarea tradițională din deltă și către serviciile pe care delta le oferă, pentru pescuit și pentru cei care iubesc delta indiferent de anotimp.

Vrem să găsim nișele pe care le putem oferi astfel încât să completăm și să diminuăm pierderile pentru perioada rece. Se încearcă acest lucru și cred că ceea ce este important e o promovare și o structurare a tuturor oamenilor din turism, într-o structură organizată, bine promovată, care cred că ar putea extinde sezonul. Dacă litoralul are 2-3 luni, noi oricum 6-7 luni putem funcționa pentru a reduce din pierderi. Mai trebuie să muncim la calitatea serviciilor. Trebuie să învățăm și trebuie să învățăm repede“, a spus, la DC News, Horia Tedorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Podul care va duce la o dezvoltare a României. Horia Teodorescu: Nu cred că există om în țara asta care să nu rămână impresionat

Horia Teodorescu pledează pentru „acțiuni de bun simț“ pentru reducerea consumului de energie: Trebuie să facem acest efort. UE ne oferă foarte multe oportunități

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a pledat pentru acțiuni de bun simț în vederea reducerii consumului de energie:

„Comisia Europeană ne recomandă să scădem consumul în instituțiile publice. Ce faceți, concret, la Consiliul Județean, câte grade vor fi în birouri în această iarnă?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Vreau să vorbesc cu colegii mei și cu cei care sunt în zona de întreținere a clădirilor administrative. Într-adevăr, și noi trebuie să facem acest efort, să încercăm să diminuăm consumul energetic, în primul rând dintr-o oarecare risipă. Noi eram învățați să avem peste tot 24-26 de grade și să avem becuri peste tot, că de aceea sunt becuri. Cred că niște acțiuni de bun simț, până la urmă, pot diminua cu procente importante consumul de energie în clădirile administrative.

Trebuie să facem lucrul acesta, o să facem un plan de acțiuni, un grup de lucru care să urmărească și vedem, de la factură la factură, cât de harnici am fost în sensul de a diminua acesta consumuri. Uneori este o energie consumată nici măcar din necesitate, ci doar din indolență și din modul nostru de a fi. Neavând vreodată restricții în acest sens, probabil că așa ne-am învățat. Așa cum orice învăț are și dezvăț, trebuie să ne ordonăm traseul în viața asta. Astea sunt vremurile pe care le trăim și dacă există o solicitare în acest sens, cred că acțiunile de bun simț își au locul aici“, a spus Horia Teodorescu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?