Turcia nu exclude ca livrarea noii tranşe de componente ale sistemului antirachetă rusesc S-400 să fie întârziată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Livrarea celei de-a doua tranşe de componente pentru sistemul de apărare antirachetă rusesc S-400 către Turcia ar putea întârzia dincolo de 2020, termenul anunţat anterior, în urma discuţiilor despre schimbul de tehnologii şi organizarea în comun a producţiei, a anunţat luni şeful Directoratului Industriei de Apărare din Turcia, Ismail Demir, citat de agenţiile de presă Reuters şi Interfax.

Turcia a primit prima tranşă de componente pentru sistemul de rachete sol-aer S-400 în iulie, în pofida opoziţiei SUA, ambele ţări fiind aliate în cadrul NATO, şi a ameninţărilor americane cu sancţiuni. Washingtonul afirmă că duce în continuare discuţii cu Turcia pentru ca aceasta să 'renunţe' la sistemele antirachetă ruseşti.

Într-un interviu la postul de televiziune NTV, Ismail Demir a afirmat că Rusia s-a oferit să vândă Turciei avioane de luptă şi că Ankara evaluează în prezent oferta, adăugând că autorităţile turce vor lua o decizie în acest sens după o 'analiză detaliată' a problemei. SUA au suspendat furnizarea de avioane F-35 Turciei din cauza achiziţionării de către această ţară a sistemelor S-400 care, potrivit Washingtonului, 'ar putea servi la descoperirea' unor secrete tehnologice ale acestui tip de avion american, şi au exclus Ankara din programul F-35 la care aceasta participa, conform AFP, citat de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel