Turcia, în puţine cuvinte şi câteva imagini
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Revin cu amănunte despre vacanţa din Turcia. M-am gândit să vă prezint nişte imagini după descrierea din urmă cu câteva zile.

Aşa arată la ei un drum în lucru. Se poate vedea diferenţa dintre banda pe care rulăm noi şi celălalt sens. Dacă am fi trecut pe acolo a doua zi cu siguranţă am fi avut şi marcajele gata! Ceea ce vedeţi e un simplu drum naţional, dar nu-i aşa că e mai lat decât A1?

P2: La Torba, un sat modern care ţine de Bodrum, am servit masa într-un restaurant foarte bun. În imagine, o specialitate culinară a locului-levrek în iaurt. E porţia pentru o singură persoană şi venea după fructe de mare şi fel de fel de salate. Mai punem la socoteală şi un vin bun şi desertul şi uite aşa ajungem la preţ. Am fost şapte persoane şi ne-a costat sub 200 euro. Faceţi dumneavoastră calculele...

Efes, Biserica Sfintei Fecioare Maria, construită pe locul catedralei în care s-a desfăşurat Sinodul al III-lea ecumenic din anul 431. O oază de pace şi multa vegetaţie vizitata în egala măsură de creştini şi musulmani. Vedeţi toată istoria aşezământului în limba romană (P5) pentru că turcii ştiu cum să valorifice turistic aceste locuri. Tot la Efes găsiţi şi ruinele Bisericii Sfântul Ioan Evanghelistul şi mormântul acestuia(P6).

Dacă ajungeţi în această parte a lumii nu rataţi ruinele romane de la Efes. Câtă grandoare... Aici s-a aflat una din cele 7 minuni ale lumii antice-templul zeitei Artemis, construit în jurul anului 550 îHr. Găsiţi acolo un amfiteatru impunător, ruinele unei mari biblioteci şi chiar un cimitir al gladiatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel