Erdogan, acuzații la adresa lui Netanyahu. "A fost ultima picătură"!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Recep Tayyip Erdoğan dă vina pe Benjamin Netanyahu pentru recenta escaladare a tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Turcia susține că Benjamin Netanyahu și conducerea israeliană sunt singurii responsabili pentru recenta escaladare a tensiunilor din Orientul Mijlociu. Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că Israelul "încearcă să provoace un conflict regional, iar atacul său asupra ambasadei Iranului din Damasc a fost ultima picătură". 

Iranul a susținut că atacul său asupra Israelului din weekend a fost o ripostă la un presupus atac israelian asupra consulatului iranian din Siria. 

Totodată, Erdogan a declarat într-o conferință de presă că noi conflicte regionale sunt posibile în timp ce "cruzimea și genocidul" din Gaza continuă. El a făcut apel la toate părțile să acționeze cu rațiune. 

Președintele turc a criticat, de asemenea, Occidentul pentru că a condamnat atacul Iranului, dar nu și atacul israelian asupra consulatului iranian, conform Sky News.

Sunak l-a îndemnat pe Benjamin Netanyahu să dea dovadă de "sânge-rece"

Tot astăzi, premierul britanic, Rishi Sunak, l-a îndemnat pe Benjamin Netanyahu să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din weekend, subliniind că o escaladare "nu este în interesul nimănui", potrivit Downing Street, notează AFP.

În cursul unei discuţii telefonice marţi după-amiază, Rishi Sunak a subliniat că "o escaladare semnificativă nu este în interesul nimănui şi nu va face decât să agraveze lipsa de securitate în Orientul Mijlociu". "Este momentul să dăm dovadă de sânge-rece", a spus el, potrivit Agerpres.

În plus, şeful guvernului britanic a declarat că Iranul "a făcut o gravă greşeală de calcul şi este din ce în ce mai izolat pe scena internaţională, G7 coordonând un răspuns diplomatic".

Reiterând "sprijinul neclintit al Marii Britanii pentru securitatea Israelului şi securitatea regiunii", Rishi Sunak a mai subliniat că rămâne "serios îngrijorat de agravarea crizei umanitare" în Fâşia Gaza, îndemnând Israelul să deschidă noi căi umanitare "cât mai repede posibil". Pe de altă parte, el s-a declarat "profund dezamăgit de faptul că Hamas a blocat în weekend acordul care ar fi salvat vieţi ale palestinienilor şi ar fi asigurat eliberarea în siguranţă a ostaticilor".


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel