Turcia finalizează construcția de locuințe noi în zona afectată de cutremurul devastator
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Turcia finalizează construcția de locuințe noi în zona afectată de cutremurul devastator / Foto: Agerpres
Turcia finalizează construcția de locuințe noi în zona afectată de cutremurul devastator / Foto: Agerpres
Sâmbătă, Turcia a predat cheile unor locuințe nou-construite unor persoane rămase fără adăpost după cutremurul devastator din anul trecut, la un an de la cea mai mortală catastrofă din istoria modernă a țării.

Cutremurele puternice de pe 6 februarie 2023 în sudul Turciei au ucis mai mult de 50.000 de oameni în 11 provincii și au lăsat milioane de oameni fără adăpost.

"Astăzi, livrăm 7.275 de case în Hatay... Vom livra treptat 40.000 de case în întreaga regiune imediat ce construcția lor este finalizată", a spus președintele Tayyip Erdogan în timpul unei ceremonii din Hatay, provincia cea mai grav afectată de cutremure.

Erdogan a declarat că în următoarele două luni vor fi livrate aproximativ 75.000 de case și că guvernul intenționează să livreze în total 200.000 de case în acest an.

Ministrul Urbanizării, Mehmet Ozhaseki, a declarat vineri că în regiunea afectată de cutremur au fost distruse aproximativ 680.000 de locuințe și că 390.000 de familii sunt înregistrate pentru a primi case construite acolo.

"Au fost finalizate licitațiile pentru 200.000 de apartamente, iar construcția unora dintre ele este în desfășurare. Unele au fost finalizate și livrările vor fi făcute în curând. Procesul de licitație pentru aproximativ 100.000 de apartamente continuă", a spus el.

După cutremure, Erdogan a promis 319.000 de locuințe noi până în februarie 2024 și un total de 680.000 peste un an, scrie Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel