Turcia continuă ancheta în cazul clădirilor care s-au prăbușit la cutremur. 184 persoane au fost arestate
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Scene "apocaliptice" în zonele lovite de cutremur din Turcia. Mărturiile directorului PAM / Foto: Agerpres
Scene "apocaliptice" în zonele lovite de cutremur din Turcia. Mărturiile directorului PAM / Foto: Agerpres
Autoritățile încearcă să afle care sunt persoanele responsabile de prăbușirea clădirilor.

Ancheta cu privire la clădirile care s-au prăbușit în Turcia în urma cutremurelor devastatoare a fost extinsă, anunță stirileprotv.ro. Până la ora actuală, informațiile arată că numărul persoanelor care au decedat este peste 50.000. 160.000 de instituții nu au făcut față cutremurelor, în acestea aflându-se aproximativ 520.000 de apartamente. 

Peste 600 persoane au fost cercetate în această anchetă, iar 184 sunt deja arestate. Dintre acestea, 74 purtau responsabilități legale pentru clădiri, 79 erau răspunzătoare pentru lucrările de construcție, 18 erau cele care au făcut în timp modificări în cadrul instituțiilor, iar 13 erau proprietari. În cadrul aceleiași anchete, a fost arestat inclusiv primarul districtului Nurdagi, în provincia Gaziantep.

Numărul total de persoane care și-au pierdut viața în urma cutremurelor devastatoare, cumulat cu Siria, a ajuns la 50.000. Chiar dacă au trecut aproape trei săptămâni de la tragicele evenimente, nici până la ora actuală nu există un bilanț final al deceselor, având în vedere că autoritățile încă caută pe sub dărămături oameni care au fost afectați de seismele devastatoare. Echipele speciale de intervenție fac verificări serioase în fiecare zi pentru a se asigura că persoanele care au nevoie de ajutor și de îngrijiri medicale le primesc la timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel