Turcia avertizează Armenia: Dacă veți încălca acordul, veți plăti
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 12 noi 2020, 17:23
WhatsApp
La scurt timp după încheierea unui acord de pace privitor la regiunea Nagorno-Karabah, Turcia a avertizat Armenia că va trebui să suporte consecințe dacă încalcă înțelegerea de încetare a focului.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, aflat în vizită la Baku, capitala azeră, a declarat: „Dacă Armenia încalcă încetarea focului, atunci vor plăti prețul pentru asta”. Turcia este cel mai apropiat aliat al Azerbaidjanului în disputa din Nagorno-Karabakh și a jubilat după acordul de pace dintre Rusia, Azerbaidjan și Armenia, acord care favorizează Azerbaidjanul.

Ieri, Turcia și Rusia au convenit să opereze împreună un centru de supraveghere a păcii în Nagorno-Karabakh.

Ce a mai spus reprezentantul Turciei?Armenia trebuie să „respecte acordul și să se retragă voluntar”, a adăugat Cavusoglu, avertizând că, altfel, Azerbaidjanul își va relua acțiunea militară de „recucerire a teritoriilor azere”. O delegație rusă urmează să viziteze Turcia pentru a discuta detalii despre modul în care va funcționa centrul mixt, a spus Cavusoglu, adăugând că dronele armate fără pilot vor efectua misiuni de supraveghere în regiune pentru a se asigura că nu există încălcări. "Vom continua să rămânem alături de Azerbaidjan și să le sprijinim oricum ar dori să facem acest lucru", a adăugat el, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?